TİBETAN SPANİEL


                                               
                                TİBETAN SPANİEL:

 Tibetan spaniellerden bahsedeceğim size arkadaşlar. Tibetan spanieller, japon spanieline ve pekingese cinsi köpeklere aşırı derecede benzer. Zaten kanında bu iki cins köpeğin kanından taşıdığı düşünülüyor. Ama onlardan farklı olarak yüzü daha uzundur, tüyleri  daha azdır. Tibetan spaniellerin uzunlukları yüksekliklerinden daha fazladır, kulakları düşüktür ve uzundur, yuvarlak bir kafa yapısına sahiptir. Yükseklikleri çoğunun 45-50 cm kiloları ise 4-8 kilo arasındadır. Gözleri oval, iri ve kahverengidir. Burun ucu ise siyah. Çenesi oldukça güçlü ve dişleriyle birlikte ileridedir. Ayakları genellikle tavşan ayağına benzetilir.
 Tibetan spanieller orta derece de tüy döken sınıfına girerler. Orta uzunlukta, çift tabakalı, düz, yumuşak ve ipeksi bir tüy yapısına sahiptirler. Genellikle krem, siyah-beyaz , sarı, kızıl ve boz gibi renklerde bulunurlar. Tüylerinin bakımından bahsedeceğim biraz tıraşa genellikle pek ihtiyaç duyulmaz genellikle uzun tüylü tercih edilir, tüyleri düzenli olarak fırçalanmalıdır ve kuruyken fırçalanmalıdır. Fırçalamadan önce petlere özel tüy açıcı spreyler tercih edilebilir. Kuru şampuan yine tercih edilebilir.
 Tibetan spaniellerin karakter özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Tibetan spanieller yıldız olmaktan çok hoşlanırlar ama yalnız kalmayı sevmezler. Zeki ve cana yakındırlar. Biraz da inatçı ve ısrarcıdır. Havlamayı severler. Ailesine karşı sevgi dolu ve oldukça uysaldır. Özellikle çocuklarla araları çok iyidir ama yabancılara karşı soğukturlar. İyi bir bekçi köpeği köpeği olabilirler. Oldukça hızlı koşabilirler, tavşan ayağına benzeyen ayakları sayesinde. Tibetan spanieller yüksek bir alandan herşeyi görmeyi ve gözetlemeyi çok severler. Oyun oynamayı da severler ama genellikle sahiplerinin kucağında miskinlik yapmayı tercih ederler.
 Apartman dairesinde ve evde bakıma uygundurlar. Bahçe ihtiyacı duymazlar. Evde genellikle sakindirler. Enerji ihtiyaçları orta derecededir uzun yürüyüşleri ve etrafta serbest bir şekilde koşmayı severler. Oldukça bağımsız bir kişiliğe sahiptirler. Başka hayvanlarla ve başka köpeklerle de araları oldukça iyidir. Son olarak, gece sarılıp uyuyabileceğiniz, dertlerinizi sessizce dinleyecek bir dost arıyorsanız; tibetan spaniel size en uygun ırk!














Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI