BEAUCERON




BEAUCERON:

 Beauceron cinsi köpeklerden bahsedeceğim bu seferde arkadaşlar. Beauceronların ana vatanı Fransa’dır. Yükseklikleri 60–70 cm arası kiloları
30–45 kg arasıdır. Oldukça kaslı ve güçlü bir görüntüye sahiptirler. Başı, boynu ve gövdesi uyum içindedir, orantılıdır. Gözleri koyu bir ela veya ela-kahverengi tonlarında olabilir. Göğsü geniş ve derindir. Kuyruğu oldukça uzundur, kuyruğunu arkasında “J” şeklinde bükerek taşır. Kulakları kesilerek dik bir şekle sokulabilir ama kesilmeyip doğal da bırakılabilir. Son olarak en belirgin özelliği çift tırnağa sahip olmasıdır.
 Tek tabakalı, ipeksi ve düz bir tüy yapısına sahiptir. Tüylerinin çoğu siyah olur. Omuzlarda, patilerde ve ağızlarının yanlarında sarı renkte tüyler olabilir. Bu renklerin yanı sıra nadiren gri veya kahverengi beauceronlarda görülebilir.  Tıraş ihtiyacı yoktur. Haftada 1 ve ya 2 kere fırçalanırsa ölü tüyleri almış oluruz, ayrıca tüy döküm zamanı fırçalamaya dikkat etmeliyiz aksi takdirde koltuklarınızı ve eşyalarınızı tüy içinde bulabilirsiniz. Düzenli banyo yaptırılmalıdır ayda bir kere ve ya çok
kirlenmiyorsa 2–3 ayda bir kere yıkanabilir.
 Karakter özelliklerine bakacak olursak, beauceronlar çok nazik, zeki ve korkusuzdurlar. Ailesine karşı sevgi doludurlar ama yabancılar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Yabancılara saldırmazlar genellikle ama çok dikkatli ve tetiktedirler. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar, hatta çocukların kulaklarını çekmelerine bile bir şey demezler. Çok oyuncu ve aktiftirler. Bir beauceronu evde bakıyorsanız, yerinde sakin bir şekilde oturmasını beklemeyin. Her an arkanızda siyah bir gölge gibi dolaşacaktır. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Zeki olduklarından dolayı eğitilebilirlik düzeyleri de çok yüksektir. Oldukça itaatkârlardır. Çok oyuncu oldukları için diğer köpeklerle de iyi anlaşırlar ve önceden iz sürme köpeği, bekçi köpeği ve çoban köpeği olarak kullanıldığı için diğer hayvanlarla da araları iyidir.
 Ilıman iklim köpeğidirler bu yüzden evde bakıma oldukça uygundurlar. Tüylerinin taranmasına dikkat etmelisiniz ama çünkü ölü tüylerini dökmekten hiç çekinmezler. Çok aktiftirler bu yüzden egzersizlerinin düzenli bir şekilde yaptırılması gereklidir. Evde bakıma oldukça uygun olsa da yinede evin ufak bir bahçesi olması bile harika olur.
 Beauceronlar iz sürme, arama kurtarma ve bekçi köpeği olarak da geçmişte çokça iş yapmıştırlar. Beauceronlar ailelerine karşı çok iyidirler ama yinede eğitim şarttır. Cüssesi ve görünüşü yüzünden hareketleri yanlış anlaşılabilir. Niyeti oyun oynamakken, insanları korkutabilir.
 Beauceronlar şuan yine de pek bilinen bir cins değildir. Fransa polisi ve ordusu tarafından tercih edilen bir ırk olduğu için Fransa’da biliniyor ve nadiren Amerika’da  da görülebilir. Oysaki insanların çoğunun tercih edebileceği iyi ve sadık köpeklerdirler. Son olarak ise bir şey demek istiyorum, bir beauceron sadık ve cesur dost demektir. Herkesin alabileceği, sevgi dolu bir dost!











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI