BILDIRCIN

 Bıldırcınlar "sülüngiller" familyasından gelen küçük bir kuştur. Karada yaşarlar ve tohum yerler. Tohumun yanı sıra da böcek. Yuvalarını da yere yaparlar ve genellikle çok yükselemezler ama ileri doğru hızlı giderler. Ama Japon ve ya bayağı bıldırcın gibi bazı türler göçmendir ve uçarlar.
 Bıldırcınlar, günümüz de genellikle insanlar tarafından yetiştirilmekte. Yumurtaları özellikle çok satılıyor.
 Bıldırcınlar, yumurta üretiminin yanı sıra; atmaca, doğan ve şahin gibi kimi kuşları yakalamakta da kullanılır. Gözleri plastik dökülerek kapatılan bıldırcın, ağa bağlanır ve yırtıcı kuş gelip ağa yapışır.
 Ben ne nedenle olursa olsun, bunun çok acımazsızca olduğunu düşünüyorum (gözlerini plastikle kapamanın) Bir kere yırtıcı kuşları yakalayıp, hapsetmek çok kötü zaten ve buna birde masum bıldırcınları ortak etmek çok acımasızca. Yakalayacaksan bile en az acı veren yol denenmeli.
 Bıldırcınların dişi olanları genellikle daha ağır olurlar. Erkek 40 gram ise dişi 50 gram olur. Ne yazık ki bıldırcınlar hakkında ki bilgim bu kadar. Size daha çok bilgi vermek isterdim, şimdilik elimde bu kadar var. Eğer yeni bir şey öğrenirsem sizinle paylaşacağım...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI