İTALYAN TAZISI



İTALYAN TAZISI:

 İtalyan tazılarının ana vatanı İtalya’dır. İtalyan tazıları uzun bir yüze sahiptirler. Koyu renk burnu, iri ve kahverengi gözleri vardır.  Boynu ince ve uzundur. Kulakları küçük ve geriye doğru kıvrıktır. Ama herhangi bir konu dikkatini çektiğinde kulaklarını başının üstünde dik pozisyona getirir. Omuzlarından, kalçasına doğru hafif bir eğim iner. Ardından ince ve düz kuyruğu ucunda hafif bir eğimle son bulur. Boyları 30–38 cm kiloları ise 3–5 kg arasında değişir. İtalyan tazıları krem, kızıl, sarı, siyah, beyaz veya yine bu renklerin beyazın üstüne birleşimi görülebilir.
 İtalyan tazıları tüy dökmeyen köpek sınıfına girmektedir. Zaten tüyleri de oldukça kısadır. Tek tabakalı düz ve parlak bir tüy yapısı vardır. Haftada bir kere fırçalanması tüy bakımı için yeterli olacaktır, gerektiğinde yıkanabilir.
 İtalyan tazılarının karakter özelliklerine bakacak olursak, İtalyan tazıları oldukça çekingen, sakin, sevecen, oyuncu, zeki ve sahibine bağlıdırlar. Genellikle havlamaz ve ısırmazlar ama korkutulduklarında ısırabilirler. Çok aktiftirler, özellikle yavruyken. Sıcak iklim köpeğidirler ve evde bakıma da uygundurlar. Soğuk havaya karşı hassastırlar bu yüzden kışın dışarı çıkarken süveter giydirirseniz çok iyi olur. Egzersiz yapmayı çok severler, özgürce koşmayı ve yürüyüş yapmayı özellikle. Başka köpeklerle de çok iyi anlaşırlar, özellikle kendi cinsleriyle. Koşup birbirlerine çarparak oynarlar genellikle bu yüzden oynarken dikkat edilmelidir, birbirlerini yaralayabilirler. İri ırk köpeklerle de oynamak isteyeceklerdir ama pek önermiyorum, çünkü yine aynı şekilde zarar görebilirler. Başka tür hayvanlarla da oldukça iyi geçinirler.
 İyi bir aile köpeği olmaya müsaittirler. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Çocuklarda bu aktif sevimli köpeklerden çok hoşlanırlar. Yabancılardan biraz çekinirler ama saldırmazlar, zaten oldukça çekingen bir ırktır. Eğitilebilir, itaatkâr bir köpektir. Aslında bir av ve iz sürme köpeğidir ama günümüzde daha çok arkadaş köpek olarak kullanılmaktadır. Kucağınızda uyutabileceğiniz, dertlerinizi dinleyecek, bol bol sarılabileceğiniz sevimli bir dost arıyorsanız bir İtalyan tazısı tam sizin aradığınız arkadaştır.















Yorumlar

  1. İtalyan tazısını anlatan güzel bir içerik olmuş teşekkürler. Dilerseniz benim yazımada bakabilirsiniz: https://blog.kurumama.com/italyan-tazisi/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI