ENGLİSH POİNTER (favorim)


ENGLİSH POİNTER:

 Bu sefer ki ırkımız sessiz, atik, dikkatli ve oldukça da sinsi. Tabii ki bir English pointer!
Bu dostumuzun ana vatanı İngiltere’dir. Öncelikle bu dostumuzun fiziksel özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Pointerler genellikle ana renk olarak beyaz olurlar.

Beyazın üstüne; kahverengi, turuncu ve siyah benekler olabilir. Gözleri ise kürk rengine göre ela ve ya kestane olabilir. Güçlü bir vücuda sahiptir. Burnu, burun bölgesinin biraz daha üstünde bulunur. Dudakları sıkıdır, sarkık değildir. Uzun bir boyna sahiptirler. Patileri oval şekildedir ve kuyrukları üstten aşağıya doğru incelerek gider. Arka bacakları zıplamaya uygun şekilde kaslarla donatılmıştır. Boyları 50–60 cm kiloları ise 20–30 kg arasında değişebilir. Büyük ırk bir köpektir.
 English pointerler genellikle av için kullanılırlar. Keskin koku alma duyularıyla tam bir av köpeği olabilirler. Çok sessiz ve de oldukça da hızlıdırlar. Hızlarından dolayı avcılığın yanı sıra köpek yarışlarında da ün göstermişlerdir. Eğer pointerinizle ava gidiyorsanız, avdan döndükten sonra patilerinin arasını kontrol etmelisiniz. Yaralanmış olabilirler.
 English pointerler çok hareketli köpeklerdir. Bu yüzden onları sık sık koşmaya çıkarmalısınız. Enerjisini ancak böyle atabilir. Bu yüzden de apartman da bakıma pek uygun değildir. Eğer bahçeli bir eve sahipseniz ama bu köpek size çok uygundur. Evin bahçesinde egzersiz ihtiyacını karşılar ve akşamdan evde yanınızda sıcak bir köşede uyuklayabilir.
 Pointerler orta derecede tüy döken grubuna dâhildirler. Kısa düz ve parlak tüylere sahiptirler. Tüyleri kısa olduğundan dolayı bakımı da oldukça kolaydır. Tıraş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir ve kuru şampuan uygulanabilir. Haftada bir kere fırçalamakta tüy bakımı için yeterli olacaktır.
 Kişiliğinden de biraz bahsetmek istiyorum. Genel olarak çok uysal hayvanlardır. Enerjik ve sadıktırlar. Saldırgan bir ırk değildir ama havlaması, boyutu ve de görünüşü insanları korkutabilir. Yabancıları genellikle iyi karşılarlar. Özellikle de aileleri yanındayken. Çok oyuncudur ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Başka köpeklerle ve başka türden hayvanlarla da çok iyi geçinebilirler. Ilıman iklime uygun, sportif bir köpektir. Yanınızdan yürüyecek iyi bir eş olabilirler. Başlarının okşanmasını ve güzel sözler işitmeyi severler. Eğitilebilirlik düzeyine yüksek denemez ama küçüklükten eğitime başlanırsa çok daha iyi olur ama painterlere canlarının istemediği bir şey yaptırmak çok zordur. Son olarak size ferma hareketinden bahsetmek istiyorum. Yolda painterinizle yürürken painterinizin birden bire durup kafasını uzatıp kuyruğunu vücudunun hizasında dimdik tutarak burnuyla size kuşları göstermesidir. Yani arkadaşlar ilk resimde ki pozisyona ferma hareketi denir. Genellikle avdayken size burnuyla “ işte orada” der gibi burnuyla işaret etmesidir. Zaten “pointer” İngilizce de “işaret eden” anlamını taşımaktadır. Bu bize yol gösteren dostumuz belki de size de en uygun köpektir, ne dersiniz?












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI