POODLE (standart, minyatür-toy)


(Standart Poodle)
                  POODLE (standart, minyatür -toy)

 Bu sefer ki ırkımızın adı poodle. Poodle ırkının aslında 2 farklı durumu vardır. Bunlar standart poodle ve minyatür poodledir(toy poodle). Bu cinsler sadece görünüş olarak farklıdır ama davranış ve ırk özellikleri aynıdır. Bende size bunları anlatacağım. Ardından hepsi için birer görsel koyarak bunları destekleyeceğim arkadaşlar. Öncelikli olarak hepsi için ayrı ayrı fiziksel özelliklerini yazmak istiyorum arkadaşlar. Standart poodle, oldukça uzun bir ırktır. Boyları 38 ve ya daha uzun olabilir. Kiloları ise 20–30 arasında değişmektedir. Vücudu kare biçiminde ve orantılıdır. Uzun bir yüze sahiptir. Gözleri yuvarlak ve koyu renktir. Genellikle tüyleri, gövdesindeki, kuyruğundaki bileklerinde ki, kulak ve başındaki tüyler bırakılarak biçimli bir şekilde kesilir. Tüyleri kıvırcık ve ya dalgalı olarak iner. Sert bir tüy yapısına sahiptir. Haftada birkaç kez taramak gereklidir. Tüylerini sık dökmez. Minyatür Poodle (toy 
 (poodle), standart poodle ırkı kullanılarak üretilmiş, küçük boy bir
köpektir.Yükseklikleri 20–25 cm ve kiloları 4–5 kiloyu bulabilir.

Gözleri iri ve yuvarlaktır. Genellikle koyu renklerdedir. Kendilerinden emin ve çok oyuncudurlar. Tüyleri kıvırcık ve sıktır. Tüylerinin sık sık taranması gerekir.
 Banyo bakımı her iki tür içinde aynıdır. Ciddi ve özenle yapılmalıdır. Düzenli olarak banyo yaptırılması ve 6–8 haftada bir tıraş ettirilmelidir. Tüyler kuruyken taranmalı ve köpeklere özel kremlerle kremlenmelidir. Tüyleri uzun ve kıvırcık olduğundan dolayı sık sık  birbirine karışabilirler çünkü bu yüzden de tüy açıcı sprey kullanılabilir. Ayrıca bu ırk hemen hemen hiç tüy dökmediği için tüye alerjisi olanlar için uygun bir ırktır. Patileri yuvarlak biçimdedir ve hemen hemen tüm düz renkler poodlelerde bulunabilir ve son olarak kulak girişindeki tüyler sık sık taranmalı ve düzeltilmelidir. Yoksa köpeğimiz bu tüylerden rahatsız olabilir. Kulak damlası kullanmakta poodlelerde iyi olabilir.
 Karakter özelliğinden bahsedecek olursak poodle cinsi kendinden emin, asil bir duruşa sahiptir. Akıllı ve oldukça da hareketlidir. Akıl düzeyi oldukça yüksek olduğundan eğitime oldukça uygun bir ırktır. Temel itaat eğitimini çok kolay tamamlayabilir. Standart poodle, minyatür poodlelere göre daha sakindir ve yalnız kalmayı sevmezler. Sık havlamazlar ama tek başlarına sıkıldıklarında havlayıp, ağlayabilirler. İnsanlarla birlikte olmayı ve onlarla iletişim kurmayı severler. Başka köpeklerle ve de hayvanlarla da oldukça iyi geçinirler. Çocukları çok sever ve onlarla oyun oynamaya bayılırlar. Zaten poodleler çok iyi de birer annedirler. Yabancılara karşı ise başta biraz çekingen olsalar da havlamazlar. Bir süre sonra alışıp kendilerini sevdirirler bile. Çok akıllı eğitilebilir ve itaatkâr köpeklerdir. Koruma köpeği olmaya pek uygun bir ırk olmaya bilir çünkü genelde insanlara karşı çok samimidirler ama sahibine bir zarar geleceğini düşündüklerinde çok korumacı olabilirler. Günlük egzersiz ihtiyacı o kadar da fazla değildir 1-2 saatlik bir yürüyüş onlara yetecektir. Evde bakıma çok uygundurlar. Sakin ve çok tüy dökmezler. Beslenme içinse yine kuru mama tercih edilebilir.
 Poodlelerin genellikle biraz kendini beğenmiş bir hali olduğu düşünülür. Bunu onlara düşündüren şey büyük ihtimalle soylu duruşu ve biçimli kesilmiş tüyleridir ama aslında poodleler hiçte böyle köpekler değildir. Aksine çok sadık, sakin, gerektiğinde korumacı, sevecen ve de iyi
      


birer dert ortağıdırlar. Onlarla gezebilirsiniz sarılıp uyuyabilirsiniz… Kısacası poodleniz varsa sizi hep sevecek sadık ve uysal bir dostunuz var demektir.












              (Minyatür-Toy Poodle)              

Yorumlar

  1. Toy Poodle sahiplenmek istiyorum. Bebeklerinden bana verebilecek bir anne olursa dünyanın en mutlu insanı olurum.

    YanıtlaSil
  2. Bir poodle ın aylık masrafı ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacağınız mama ve kullanacağınız ürünlee gibi birçok duruma göre değişir. Ama ortalama bir köpek bakım masrafından çokfarklı olmaz.

      Sil
  3. PatiSeverBirisi10 Haziran 2017 11:37

    ben de köpek sahiplenmek istiyom

    YanıtlaSil
  4. Bende bir toy poddle sahiplenmek istiyorumm:)

    YanıtlaSil
  5. Bana toy poodle yavrusu verebilecek olan var mı

    YanıtlaSil
  6. Bana toy poodle yavrusu verebilecek olan var mı

    YanıtlaSil
  7. Fiyatlar ne kadar

    YanıtlaSil
  8. Fiyatlar ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatları 5 bin tl den başlıyor 6 ve maximum 7 bine kadar var.

      Sil
  9. Toy poodle sahiplendirme isteyen olursa lütfen iletişime geçelim. Gerçekten çok istediğim bir cins.

    YanıtlaSil
  10. Bizde ailece çok istiyoruz minyatur poodle ile evde neseyle zaman geçirelim. Ona guzel bir aile olalım. Lutfen yavrularınız olursa bizde talibiz.🙏🙏🙏🙂🐩

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talibiz diye yazdik iletişim bilgilerini yazmadik.🤣erpekaysim65@gmail.com.

      Sil
  11. bende kaniş besliyorum. gerçekten site harika bilgiler içeriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Kanişinize de size de selamlar.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI