DANUA

DANUA:

Şimdi ki ırkımızın adı ise danua. Duana ırkının ana vatanı Almanya’dır. Danua cinsi köpeklerin fiziksel özelliklerine bakacak olursak oldukça büyük köpeklerdir. İri bir cüsseye sahiptirler. Son derece atik ve koku alma duyusu iyi gelişmiş bir köpektir. Boyları 80–86 santimetreyi bulabilirken kiloları 60 ve ya 75 kilogramı bulabilir. Bu ırkımızın siyah, beyaz, kahverengi gibi renkleri vardır.
 Danua ırkı çok duygusal ama bir o kadar da cesur bir ırktır. Fiziksel özellikleri ve harika koku alma duyuları sayesinde av köpeği olarak kullanılabilir. Fiziksel yapıları gereği bol egzersize ihtiyaç duyarlar. Uzun yürüyüşler ve koşu enerjisini harcamasına yardımcı olacaktır. Danua ırkı kısa tüylere sahiptir. Bu yüzden de tüy bakımı oldukça kolaydır. Orta derecede tüy döken sınıfına girerler. Tüylerinin sert bir fırçayla taranması gereklidir. Her gün ve ya iki günde bir taranması tüy bakımını karşılar. Bu ırkımızı ayda bir kere yıkarsak yeterli olacaktır. Zaten kısa tüylü olduğu için sık banyo yapması ve de tüylerinin sık sık kesilmesi gerekmez. Kulakları da uzun olduğundan dolayı haftada bir kez kulaklarının içi ve dışı çok iyi bir şekilde temizlenmelidir. Dişler haftada bir kere temizlenmelidir ırkımızda, ayrıca veteriner hekim kontrolüne de gidilmeli.
                                                                                              

 Danua ırkımızı yavruyken bol bol gezmeye çıkarır dışarıda sosyalleştirirsek ilerde saldırganlaşmasını da engellemiş oluruz. Çok oyuncu ve sıcakkanlıdırlar. Bekçilik ve koruma duyularına sahiptirler. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Diğer hayvanlarla ve köpeklerle arasıda kötü denemez bu ırkımızda. Ayrıca bu ırkımızda çok akıllı olduğundan kolayca eğitilebilir. Danua ırkımızın diğer köpeklere kıyasla da pek kokusu yoktur. Evde kolayca bakılabilir.


 Beslenmesinden bahsedecek olursak danua ırkı iri bir ırk olduğundan oldukça çok besin ister. Bu besinler kuru mama, konserve mama, et ve tavuk gibi olabilir. Bebeklik döneminde 4 öğün, 3–6 ay arasında 3 ve 6-12 ay arasında da öğün sayısı 2 ye düşürülmelidir. 1 yaşından sonra ise tek öğünle beslenme uygun olacaktır. Size bağlı kalacak, hep dostunuz olmak isteyecek iri bir dosttur Danua!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI