BANDOG (BANDOGGE MASTIFF)

BANDOG (BANDOGGE MASTIFF)


Bandog bir mastiff türüdür. Ancak saf bir ırk değildir. Bu ırk Amerikan pitbull terrier ve Napoliten mastiffin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.Tüm diğer mastiffler gibi iri ve kaslıdır. Erkeklerde boy; 60-75 cm kilo ise 45-63, dişilerde ise bu oranlar daha düşüktür.Boy; 60-65 ve ya 70 cm kilo ise 30-40 kg arasındadır. Dev ırk köpeklerdir. Güçlü geniş bir göğsü ve uzun adaleli bacakları vardır. Özellikle arka bacakları ve kalçası oldukça sıkı ve güçlüdür. Kuyruk uca doğru incelir. Başları büyük ve çeneleri geniştir. Dudakları sarkıktır. Kulaklar dik veya sarkık olabilir. Gözler küçük, badem şeklinde ve gri, siyah, kahverenginde bulunabilir. Burunları oldukça büyük ve belirgindir. Çoğunun burnu siyah olsa da kahverengi bandogge mastifflerin burnu kahverengi olabilir.
 Bandogge mastiffin tek katmanlı, kısa ve düz, sert tüyleri vardır. Kısa tüylerinin bakımı oldukça kolaydır. Tıraş ihtiyacı yoktur ve gerektiği zaman yıkanabilir. Aynı şekilde 2-3 haftada bir fırçalamakta tüy bakımı için yeterli olacaktır. Orta derecede tüy döken bir ırktır ve taşıdığı renkler ise; en sık olarak siyah-beyaz, kahverengi, gri, kırmızı, alacalı, lekeli ve benekli.
 Bandogge mastiff de diğer mastiffler gibi koruma özelliği yüksek olan köpeklerdir. Özellikle bekçi köpeği
olarak tercih edilirler. Çok zeki, itaatkar ve aşırı derecede sadıktırlar. Sahibiyle birlikte olmayı sever ve ilgiden hoşlanır. Yalnız kalmayı sevmezler, yalnız kaldıklarında havlayabilirler. Yeterli egzersiz yaptırıldığında evde bakılabilirler ayrıca evde daha sakindirler. Soğuk havalarda korunmalıdırlar çünkü tek katmanlı tüyleri pek koruyucu değildir. Egzersiz ihtiyacı ise oldukça yüksektir. Uzun yürüyüşler ve koşular onu mutlu edecektir. Çok zekidir ve eğitilebilirlik seviyesi çok yüksektir. Ayrıca öğrendiği komutları rahatlıkla uygulayabilir. Irk olarak biraz agresif olduklarından ve baskın olmak istediklerinden dolayı ilk kez köpek sahibi olacaklar için uygun bir ırk değildir. Ancak agresif olmalarına rağmen çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Tüm mastiffler gibi çocuklara karşı sevecen ve sabırlıdır. Aile köpeği olabilirler, kalabalığı severler. Ailesine karşı oldukça ağır başlıdır ve söz dinlerlerler. Ancak yabancılara karşı gerçekten oldukça saldırgandırlar. Ayrıca havlamaları bir uyarı anlamında
değildir. Saldıracakları zaman havlarlar. Çok bölgecidirler. Ancak ne yazık ki bu korumacı huyları nedeniyle dövüş köpeği olarak kullanılıyorlar. Başka köpeklerle anlaşamazlar ve diğer hayvanlara karşı da saldırganlık gösterebilirler. Yabancılara karşı da aynı şekilde saldırgandırlar. Oyuncu bir ırktır. Oyun oynamayı ve ailesiyle olmayı sever. Harika bir bekçi köpeğidir ve sanırım tek kötü yönü tüm mastifflerde olduğu gibi fazlaca salya akıtmasıdır.
 İşte bandogge mastiff hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Umarım beğenmişsinizdir, faydam dokunmuştur. Kim bilir belki size de en uygun ırk bir bandogge mastiffir?


Yorumlar

  1. ben aylardır bandogge arıyorum ama türkiyede bulamadım önerebileceğiniz, yavru alabileceğim yer var mı?

    YanıtlaSil
  2. Bende arıyorum ya ama sanırım Türkiye'de yokmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bende Türkiye'de bu türü bulmanın zor olduğunu duymuştum

      Sil
    2. Bende var şuan hamıle doğum yapıcak bı kaç güne

      Sil
  3. Presa canario öneririm pek bir farkları yok ve Bandogge mastif cinsinden geliyor soyu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Presa Canario bir İspanyol çoban köpeği olan Majorero ve bir cins daha şuan hatırlayamadım ama yani iki cinsin birleştirilmesi ile oluşturulmuş bir ırktır. Zaten bandogge mastiffte saf bir ırk değildir. Pitbull ve mastifflerin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Yani Canario ırkının atası olamaz.

      Sil
  4. 8 aylik erkek ana bandog baba cane corso bi kopegim var gercektn harika bi irk ikisininde ozelligi mevcut suan.42 kilo bulursaniz muhakkak sahiplenin bole.bi irk

    YanıtlaSil
  5. bandoge mastiff arıyorum maximum 3 aylık olsun elnde erkek yavru olanlar 05325084332 numaramı arıyabilir fiyatta anlaşırız diye ümit ediyorum köpeği kesinlikle dövüş için almıcam sahiplendircek kişinin bilgisine

    YanıtlaSil
  6. Bandog madtif isteyenler ulaşabilir 05061125472

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI