PUG :)


                       PUG:
   Evet, şimdi şirinliğiyle tüm ilgileri hemen üstüne toplayabilen bir ırkla karşınızdayız! Pug, sevimli, minik ve anlamlı bakışlarıyla bir pug evet! Bu tatlı köpeğimizin ana vatanı Çin’dir. Çin’de bu ufaklığı gören insanlar onu alıp kendi yaşadıkları yerlere götürmüşler. Bu şekilde dağılarak artık dünyanın her yerinde karşımıza çıkabiliyor. Size pugların fiziksel özelliklerinden bahsetmek istiyorum biraz. Puglar küçük cins köpeklerdir. Boyları 20 santimetreden başlayıp ortalama 30 santimetreye kadar uzayabilir. Genellikle 6 ile 10 kilo arasında bir kiloları vardır. Küçük patilere sahip oldukça düz bir köpektir. Küçük olduğundan dolayı da bacaklarının eklemleri bile zor seçilir. Daima kıvrık, küçük bir kuyruğa sahiptir. Yumuşak ve düz tüylere sahiptir. Genellikle siyah ve bal renginde bulunurlar ama ağızları ve kulakları her zaman siyahtır. Gözleri koyu renklidir. Anlamlı bir bakışa sahiptirler. Burunları içeri doğru basıktır ve alt çene dişleri üst çene dişlerinin çok hafif önüne gelmektedir. Güçlü bir yapıya sahiptir. Bu ırkımız kilo almaya çok meyilli bir ırktır bu yüzden obezite olabilirler. Verilen besine çok dikkat edilmeli, egzersizleri aksamamalıdır. Günlük bir besin miktarı dışında hiçbir besin verilmemelidir.
 Şimdi de ırkımızın karakter özelliklerinden bahsedeceğim, bu küçük ve sevimli ırkımız çok oyuncudur özellikle de yavruyken. Enerjik oyunları daha çok tercih ederler. Yabancılara karşı hoşgörülüdürler. Koruma işini pekiyi başaramazlar ama bekçilik yapabilecek türden bir köpektir. Isırmaya eğilimlidirler ama yine de çok iyi huyludurlar.   Sevilmeyi çok severler bu yüzden biraz kıskanç olabilirler. Hatta bazen size darılabilirler. Çocuklarla oynamaya bayılırlar, çocuklarda onları çok severler. Yumuşak ve küçük kim sevmez ki? Çok oyuncu olmalarına rağmen yine de yürüyüş yapmayı pek sevmez. Top oyunlarını çok severler ve de bir şeyler kemirmeyi. Diğer köpeklerle ve başka türdeki hayvanlarla da oldukça iyi anlaşırlar. Eğitilebilir bir ırktır ama küçükken başlanırsa daha iyi sonuçlar elde edilir çünkü biraz inatçı ve çok çabuk sıkılabilir bir köpek türüdür.
 Kısa tüylere sahiptir ve çok tüy döken sınıfına girer.  Tek tabakalı düz, parlak ve yumuşak bir tüy yapısına sahiptir. Haftada birkaç kere fırçalamak gerekir. Tıraş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde kuru şampuan uygulanabilir. Gözlerinin kenarları ve kulakları düzenli olarak temizlenmelidir. Puglar sıcağı pek sevmezler ama yinede evde bakıma oldukça uygundurlar. Ancak burunları içeri basık olduğu için, hemen tüm puglar gece horlarlar. Bunun dışında çok tatlı, sevilmeyi seven iyi bir dosttur. Uysal, zeki, sadık ve inatçı bir ırktır. Tek kötü yönü sizi çok sevdiğinden dolayı biraz kıskançlık yapması o kadar!




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI