AKİTA INU:

                                                                          AKİTA INU:
 Bu ırkımızın ana vatanı Japonya’dır. Japon köpeklerinin en büyüğü olarak kabul edilen akita kendini ilk bakışta diğer köpeklerden ayırabilir. Kendine has görünüşüyle cins olduğu ilk bakışta fark edilir. Kaslı bacakları ve sırtı, derin ve geniş göğse sahiptir. Başı üçgen biçimindedir ve vücudundan ayrı gibi durur ve başının üstünde küçük dik kulakları vardır. Her daim kıvrık duran tüylü bir kuyruğa sahiptirler. Gözleri köşeli, küçük ve kahverengidir. Dudaklarının etrafından siyah bir çizgiyle geçilmiş gibi belirgindir. Dili pembedir. Akitalar perdeli ayakları sayesinde iyi birerde yüzücüdürler. Tüyleri ise iki kat daha yoğundur ince ve kalın olmak üzere iki kattan oluşur ve bu tüyler onu ıslanmaktan korur. Sıcak tutar. Genellikle kahverengi, turuncu, siyah ve kahverengi renklerde olurlar. Çizgili ve ya benekli desenlere sahip olabilirken düz renklere de sahip olabilirler. Soğuk iklime ayak uydurabilecek bir köpektir.

Akitalar evde bakıma uygun olabilir ama tüyleri sık sık kestirilmelidir. Aşıları bu hassas dostlarımızın da zamanında yapılmalıdır. Beslenme açısındansa akitalarımızı da kuru mama ile besleyebiliriz. Kuru mamanın içinde bulunan vitaminler ona yetecektir. Yavruyken ise bu ırkımızın dişleri çok kaşınır bizde bunun için onlara diş kaşıma oyuncağı alabiliriz. Bu pet şişelerden daha iyidir. Akitalar yine 1–2 ayda 1 kere yıkanır. Diğer hayvanları pek sevmezler. Bu yüzden sokakta tek başına bırakılmamalıdır. Saldırabilirler. Tasmasız gezdirilmemelidirler. Akitalar yabancılara karşı kesinlikle acımasızdırlar, ailesini ise korumak için ellerinden ne geliyorsa yaparlar. Akitalar sahiplerinden başka kimseye kendilerini dokundurtmazlar. Eğer bir ailenin köpeğiyse ve çocukları varsa onu da tüm aile gibi sever ama başka çocuklara kesinlikle dokundurtmaz. Akitalar çok sadık, cesur ve akıllıdırlar. Eğitimlerine ise küçük yaşlarda başlanmalıdır çünkü akitalar biraz başlarına buyruk olabilir ve de eğitimden çabucak sıkılıp biran önce oyun oynamak isteyebilirler.
 Ve de sizi tasmalı yürüyüşlerde eğitimsizlerse zorlayabilirler. Güçlü omuz ve bacaklarıyla sizi sürükleyebilirler bu yüzden akitalarda eğitim kesinlikle şarttır. Yine de akitalar en güvenilir köpeklerden biridir. Sizi hep sevecektir ve işte akita sahibi olmak isteyen birinin sahip olması özellikler arasında ilk olarak akitasını kolay kolay satmayacak biri olmalıdır yoksa size o kadar alışan akitanız sizden ayrılınca yeni hayatına uyum sağlarken zorluk çekecektir. Akitaların sadece bir aileye yetecek kadar sevgisi vardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI