ENGLİSH COCKER

           ENGLİSH COCKER:
  Evet, işte en sevdiğim ırklardan biri olan ve daha önce üst komşumuz beslediğinden dolayı sıkça gördüğüm English cocker! Bu ırkımızın da ana vatanı İngiltere’dir. Şimdi English cockerların fiziksel özelliklerinden bahsedeceğim biraz. Orta boy bir köpektir. Boyu 30–40 santimetre kiloları ise 10–15 kilogram arasında değişmektedir. Koyu renkli, oval gözlere sahiptir. Ayrıca omuzlarına kadar inen uzun kulaklara sahiptir. Sırt çizgisi omuzlarından aşağıya doğru çok hafif eğilerek iner.  Göğüsleri geniş ve de derindir. Ama hareket etmelerini zorlaştıracak derecede de derin değildir. Patileri kavisli ve büyüktür. Bir kedi patisini andırır. Dudakları siyah, dilleri pembedir. Burunları da başlarıyla aynı hizada ve siyahtır.
 English cockerların tüy yapıları çift tabakalı, dalgalı ve gürdür. Hafta birkaç kez iyice fırçalanmalıdır. Tıraş ihtiyacı ise yılda 3–4 kezdir. Ayda bir kez yıkayabilirsiniz ama evde bakıyorsanız ve pek dışarı çıkarmıyorsanız gerektiğinde yıkamanız yeterli olacaktır. Kuru şampuan uygulanabilir. Ve patilerindeki tüyler parmak hizasında kesilmelidir. Yoksa köpeğimizi rahatsız edebilirler.
 English cockerlar eskiden keskin koku alma duyuları nedeniyle av köpeği olarak kullanılıyordu, günümüzde ise aile ve ev köpeği olarak daha yaygın olarak kullanılıyor. Çok enerjik, uysal ve sevgi dolu bir ırktır. Oyun oynamayı çok severler. Çocuklarla, diğer hayvanlarla ve başka köpeklerle de oldukça iyi anlaşırlar. Hatta sahiplerinden başka insanlara karşıda oldukça sevecendirler. Zeki bir ırk olduklarından eğitilebilirlik düzeyleri çok yüksektir. Verilen komutları en iyi şekilde yerine getirirler.
 Ilıman iklime uygun köpeklerdir. Evde bakılabilirler ama günlük egzersiz ihtiyaçları karşılanmalı. Ayrıca çok hareketli olduklarından dolayı evi biraz dağıtabilirler. Tüy döktüklerinden dolayı da evin sık sık temizlenmesi gerekebilir ve de son olarak sevgili okurlarım size kimi dişi english cockerlarda görülen bir şeyden bahsedeceğim. Kimi English cockerlarda karakter farklılıkları nedeniyle aşırı dominantlık görülebilir. Yani baskın ve inatçı olabilirler. Bu durumdan dolayı da eğitimleri zor ve agresif olurlar.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI