NAPOLİTEN MASTİFF


NAPOLİTEN MASTİFF:

 Napoliten mastiff oldukça ciddi bir ifadeye sahiptir. Kaslı ve büyük bir vücuda sahiptir. Boynu sarkık ve kulakları düşüktür ancak kesilerek dik pozisyona getirilebilir. Kuyrukları da oldukça kalındır. İri bir kafaya ve oldukça kırışık bir kafa derisine sahiptir. Zaten genellikle cildinin kırışık olmasıyla tanınan bir ırktır. Uzunlukları, 60–70 cm kiloları ise 70–75 kg arasındadır. Yavru napoliten mastiffler mavi gözlü doğarlar ama büyüdükçe göz renkleri kürk rengine göre değişir ve bu ırkımız (özellikle erkekler) oldukça çok salya akıtırlar.
 Orta derece de tüy döken sınıfına girerler. Tek tabakalı, düz, sert ve parlak bir tüy yapısına sahiptirler. Genellikle mavimsi gri ve siyah renklerde bulunurlar. Nadiren de olsa kahverengi napoliten mastiffler görülebilir. Haftada en az bir kere fırçalanmalıdırlar. Tıraş ihtiyaçları yoktur ve gerektiğinde yıkanabilirler, kuru şampuan da uygulanabilir.
 Napoliten mastiffler evde bakılabilirler ama gerekli egzersizlerin yaptırılması gerek. Oldukça hareketli ve enerjik köpeklerdir. Yemeklerden sonra yürüyüşler yaptırılmalıdır. Sadece yemeklerden sonra değil tabii ki, günde en az 2 defa uzun yürüyüşlere çıkarılmalıdır. Napoliten mastiffler çok eskilerden beri savaş ve koruma köpeği olarak kullanılmıştırlar. Genellikle savaş köpeği olarak kullanılan napoliten mastifflerin kuyruklarının 1/3’i kesilir ve kulakları da daha iyi duymaları için kesilerek dik bir şekle sokulurdu. Günümüzde genellikle yine koruma köpeği olarak ve de arkadaş köpek olarak tercih edilmektedir. Sert görünmelerine rağmen, oldukça sakin ve uysal hayvanlardır. Ailelerine karşı korumacıdırlar. Küçükken evcilleştirilirse eğer napoliten mastiffler çocuklarla çok iyi anlaşabilirler.
Aslında çocuklara karşı yine de genellikle çok sabırlıdırlar ama çocuklara bu köpeğe nasıl davranacağını öğretmeliyiz. Napoliten mastifflerin diğer hayvanlarla ve köpeklerle araları pekiyi değildir. Özellikle erkek napoliten mastiffler bölgesine giren yabancı bir köpeğe ve ya bir insana hemen havlayarak saldırmaya çalışırlar. Korumak onlar için bir içgüdü olduğundan dolayı aslında ekstra bir koruma köpeği eğitimi almasına gerek yoktur. Zaten bu ırkımız uzun eğitimlerden çok çabuk sıkılabilir. Birazda inatçıdır. Eğitimsiz bir napoliten mastiffe istemediği bir şeyi yaptırmak çok zordur hatta neredeyse imkânsızdır. Bu korumacı ve enerjik dostumuz çok iyi bir arkadaş olabilir.Kim bilir, belki size en uygun ırktır bir Napoliten Mastiff!






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI