GOLDEN RETRİEVER

GOLDEN RETRİEVER:

Evet, şimdi sizlere eminim hepimizin tanıdığı ve yine eminim ki hepimizin çok sevimli bulduğu bir ırk olan golden retrieverlardan bahsedeceğim. Golden Retriever, sağlam yapılı, büyük ırk köpeklerdir. Göğüs geniş, derin ve kaslıdır. Bacaklar ve boyunda aynı şekilde sıkı ve güçlüdür. Boyları 50–60 cm kiloları ise 25–35 kg arasındadır. Geniş ve güçlü bir kafatasına sahiptir. Ancak burna doğru incelir. Alın çıkıntısı oldukça belirgindir. Çenesi güçlü ve sıkıdır. Burun daima siyahtır. Gözler koyu renktir ve anlamlı bir bakışa sahiptir, anlamlı ve sevecen. Tüylü kuyruğu yerden veya vücutla aynı hizada taşınır. Orta uzunlukta sarkık kulakları vardır.
Golden retriever, çift tabakalı, sık, yumuşak ve su geçirmez tüylere sahiptir. Tüyleri uzundur ve orta derecede tüy döken sınıfına girer. Hafif dalgalı, uzun tüyleri yaz aylarında kısaltılabilir. Golden retrieverların tüyleri haftada 2–3 kere alt tüylerin bozulmamasına ve karışmamasına dikkat edilerek taranmalıdır. Tüyleri uzun olduğundan dolayı da kötü kokabilirler bu yüzden düzenli olarak yıkamaya özen gösterelim. Renkleri ise, sarı ve sarının tonları, krem ve altın tonlarıdır. Beyaz da görülür.
Golden Retriever, sevecen, cana yakın, akıllı ve uslu bir köpektir. Oldukça zekidir, tüm eğitimleri kolayca alabilirler. Aktif ve enerjik bir ırktır. Aile köpeği olmak için idealdir. Çocuklara karşı sabırlı ve sevecendir. Zaten golden retrieverlar bebek bakıcısı olarak ün salmıştır. Golden retrieverlar, her yönden çok cana yakın köpeklerdir. Başka köpeklerle, başka hayvanlarla ve sahibi dışındaki insanlarla karşıda saldırganlık göstermezler. ama havlayarak yabancı birinin bölgeye girdiğini söylerler. Bu yüzden ideal birer bekçi köpeğidirler. Ancak bu kadar sevecen bir köpekten koruma köpeği olması beklenemez. Golden retrieverlara düzenli olarak egzersiz yaptırılmalıdır. Aksi takdirde çok kilo alabilirler. Ve egzersizlerin yanı sıra verilen yemek miktarına da dikkat edilmelidir. Golden retrieverların egzersizleri ise genellikle oyundan ibarettir. Top yakalama, sopa getirme gibi oyunlar oynamak isteyecekleri için bu egzersiz ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Ama oyun oynayacak alan yoksa ya da herhangi bir sebep dışarıda uzun yürüyüşlerde egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Golden retrieverlar oyun oynamayı çok severler tabii ki ancak oyundan daha çok sevdikleri bir şeyde yüzmektir. Golden retrieverlar, yüzmeyi çok severler. Sanırım bu özelliklerini iyi bir su köpeği olan akrabaları newfoundlanddan almıştır. Golden retrieverların oyun ve yüzmeden de daha çok sevdiği bir şey vardır ki buda; ailesiyle olmak ve sahibini memnun etmektir. Golden retriever çok akıllı ve çabuk öğrenen bir köpektir. Tüm eğitimleri çok kolay alırlar.
Ve bunu yapmaktan zevk alırlar, aynı şekilde öğrendikleri komutları uygulayıp sahiplerini mutlu etmeye de bayılırlar. Bu özellikleri onları çoğu eğitim ve itaat yarışmasında öne çıkarmıştır. Ve yine bu inanılmaz zekaları onları narkotik köpeği, polis köpeği ve bekçi köpeği işlerinde öne çıkarmıştır. Aynı zamanda görme engelli insanlara yardımcı köpek olarak en tercih edilen köpeklerden biridir. Bu da bir golden retrieverın ne kadar sadık olduğunun göstergesidir. Sosyal bir köpektir bu yüzden tek kalmayı sevmez. Özellikle ailesiyle ve insanlarla olmaya bayılırlar. Çok fazla tek kaldıklarında ise rahatsızlık çıkarır ve "ben sıkıldım" anlamında çeşitli sesler çıkarırlar. Kısacası golden retrieverlar her yönden çok sevecen, akıllı ve oldukça uysal köpeklerdir. Belki size de en uygun ırk bir golden retrieverdır kim bilir?










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI