MİNYATÜR PİNSCHER (MİN PİN)

MİNYATÜR PİNSCHER (MİN PİN):


Bu sefer sizlere Minyatür Pinscher, yani kısaca “min pin” cinsi köpekler hakkında bilgi vereceğim. Min Pin, doberman cinsi köpeklerin küçüğü gibi olsa da ve aralarında bir akrabalık var gibi gözükse de aslında aralarında bir ilişki yoktur. Min pin, dobermandan çok daha eski bir ırktır ve Alman Terrierlarından üretilmiştirler. Küçük, güçlü, zarif ve kendinden emin bir köpektir. Omuzları güçlü ve belirgindir. Sırtı eğimli bir şekilde kalçaya doğru iner. Kuyruk genellikle kesilir. Bacaklar ince, atik ve atletiktir. Patileri küçüktür ve kedilerin patilerini andırır. Boyları; 25–30 cm kiloları ise 4–6 kg arasındadır. Başı ve çenesi küçüktür ancak çenesi oldukça güçlüdür. Keskin dişlere sahiptirler. Koyu renk, enerjik ve oval gözlere sahiptirler. Geniş ve dik kulaklara sahiptirler. Oldukça asil bir duruşları vardır. Kucak köpeklerinin kralı olarak da anılırlar.
 Min Pin in, tek tabakalı ve kısa tüylerinin bakımı oldukça kolaydır. Haftada 1–2 kere fırçalanmalıdır. Gerektiğinde yıkanabilir ve kuru şampuan uygulanabilir. Orta derecede tüy dökerler, tıraş ihtiyaçları yoktur. Ancak koca kulaklarının içinin temizliğine dikkat
edilmelidir. Parlak tüylerinde görülen renkler ise sıklıkla; siyah ve sarı kombinidir. Ancak kahverengi ve kahverenginin tonları da tüylerinde görülebilir.
Min Pin, cesur, neşeli, kendine güveni olan ve sahibine aşırı bağlı bir köpek ırkıdır. Genel olarak pek sorun çıkarmayan bir ırk olmasına rağmen başka köpeklere karşı baskın olmaya çalışabilirler. Saldırganlık sergileyebilirler. Min Pin, iyi bir bekçidir. Çünkü havlamayı sever ve yabancılara havlamaktan da çekinmez. Min Pin, başına buyruk bir köpektir. Bu yüzden oldukça küçükken eğitimine başlanmalıdır. Sabırlı ve disiplinli bir eğitimle kolayca eğitilebilir. Çok zekidirler ve kolay öğrenirler. Ama inatçı olduklarından dolayı bazen istenen komutları hemen yapmayabilirler. Az önce dediğim gibi başka köpeklere karşı saldırgan olsalar da başka türdeki hayvanlara saldırmazlar. Kendisine zarar vermeyen ve çok küçük olmayan çocuklarla da iyi anlaşırlar. Çok iyi oyun arkadaşı olabilirler. Oyun oynamayı çok severler. Ev hayatına uyum sağlayabilirler. Ev içinde oldukça hareketlidirler. Soğuk havalarda onları koruyacak kalın bir kürkleri olmadığı için ev onlar için idealdir. Düzenli olarak günlük egzersizleri yaptırılırsa (yürüyüş, koşu vb.) hiçbir sorun çıkmayacaktır. Ve bu egzersizler günlük egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Aynı zamanda formunu düzgün tutması için çok fazla yemek verilmemelidir. Çünkü hiçbir köpek fazla mamaya hayır demez. Min Pin, günümüzde dost köpek olarak kullanılsa da asıl üretim amacı çoğu köpeğinki gibi av amacıyladır. Min Pin, aslında bir fare avcısıdır. Çiftliklerde ki farelerin nüfusunu kontrol altında tutmak için kullanılırmış. (bir siteden okudum) Ama ardından bu küçük fare avcısı kendini evlere kabul ettirerek insanlara eşlik etmeye başlamış.
İşte Min Pin hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Umarım beğenmişsinizdir. Kim bilir belki size de en uygun ırk bir Min Pin dir.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI