İNGİLİZ TİLKİ TAZISI

İNGİLİZ TİLKİ TAZISI:


Bu sefer sizlere yine harika bir avcı olan "İngiliz Tilki Tazısı"ndan bahsedeceğim. İngiliz tilki tazısı kanında bir çok başarılı avcının kanını taşımaktadır. Bulldog, greyhound ve terrierler gibi.  Şimdi birazda dış görünüşünden ve yapısından bahsedelim. İngiliz tilki tazısı, uzun, güçlü ve atletik bacaklara sahiptir. Özellikle arka bacakları daha iyi zıplaması için daha güçlüdür. Patileri, kedi patisi gibidir. Atletik, ince, sıkı ve şekilli bir vücudu vardır. Büyük hatta dev ırk bir köpektir. Boyu; 50-60 cm, kilosu ise 20-30 kg arasındadır.  Geniş bir kafası ve başına yapışık taşıdığı orta uzunlukta sarkık kulakları vardır. Bu kulaklar genellikle av sırasında zarar görmemesi için uçları kesilir. Kuyruk uca doğru incelir ve dik taşınır. İri, koyu renk gözleri vardır.
  İngiliz Tilki Tazısı, tek tabakalı, düz ve sert bir tüy yapısına sahiptir. Kısa tüyleri ile orta derecede tüy döken sınıfına girer. Kısa tüylerinin bakımı da oldukça kolaydır. Tıraş ihtiyacı yoktur, gerektiğinde yıkanabilir. Çok fazla taranma ihtiyacı yoktur. Haftada bir kere fırçalamak tüy bakımı için yeterli olacaktır. Renkleri ise, beagle cinsi köpeklerin ki ile aynıdır (Zaten görünüş itibariyle de beaglelara çok benzerler). Siyah, kahverengi, beyaz ve turuncu. Genellikle bu renklerin hepsi bir arada bulunur ama beyaz üstüne sadece kahverengi veya sadece siyah bulunanlarda görülür.

İngiliz Tilki Tazısı, çok aktif ve enerji seviyesi çok yüksek bir köpektir. Yaklaşık 4-5 hatta 6 saat avının peşinden durmaksızın koşabilir ve tabii ki tilki avı için kullanılırlar. Genellikle avcılar bu köpeklerden alırlarsa bir kaç tane alırlar çünkü İngiliz Tilki Tazısı sürü yaşamını ve sürüyle avlanmayı sever. Bu köpekler kesinlikle bir av köpeği ve çok aktif. Apartman hayatına uygun değillerdir, özgür olmayı severler ve her an hareket etmek isterler. Ayrıca çok fazla tek kalıp, sıkılırlarsa çevrelerine zarar verebilirler. Bu sebepten, bir İngiliz Tilki Tazısı beslemek istiyorsanız büyük bir bahçeniz olmalı. Ve etrafını çitle çevirmenizde fayda var çünkü İngiliz Tilki Tazısı da çoğu av köpeği gibi ilginç kokuların peşine düşebilir. Aynı şekilde dışarıda da tasmalı dolaştırılmalı aksi takdirde bir kokunun peşinde düşebilir. Sosyal bir köpektir. Sahibi dışındaki insanlarla da oldukça iyi anlaşır. Ancak yabancılara havladığından iyi bir bekçi olabilir. Aynı şekilde harika burnu ve kulakları sayesinde iz sürmede de çok tercih edilen bir ırk olmuştur. Bu köpek oldukça sevecendir. Çocuklarla da iyi anlaşır. İyi bir oyun arkadaşı olabilir. Başka köpeklerle birlikte olmaya bayılırlar ve başka hayvanlarla da iyi anlaşırlar. Çok zeki olmasına karşın eğitimi oldukça zordur. Sabırlı, disiplinli ve yumuşak bir eğitim gereklidir. Eğitim aldıktan sonra bile çoğu komuta hemen uymasını bekleyemeyiz. Çok özgür ruhlu köpeklerdir. Bu onların doğası.
 İşte İngiliz Tilki Tazısı hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Umarım faydalı olabilmişimdir ve kim bilir belki size en uygun ırk bu özgür ruhlu dostumuzdur?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI