LABRADOR RETRİEVER:

LABRADOR RETRİEVER:

Bu sefer de sizlere yine çok sevimli ve duygusal bir ırk olan labrador retrieverdan bahsedeceğim. Labrador retrieverlar Kanada kökenli bir ırktır. Newfoundland cinsi köpeklerden üretilmiştirler. Aynı newfoundlanlar gibi perdeli patilere sahiptirler. Oldukça güçlü ve kuvvetli köpeklerdir. Belirgin bir alın çıkıntısı, oldukça büyük bir burnu ve geniş bir kafatası ile çenesi vardır. Hafif dikdörtgen biçiminde bir vücuda sahiptirler. Boynu da oldukça kaslıdır. Güçlü ve iri kemikleri vardır. Sağlam bir görüntüye sahiptir, kulakları orta uzunlukta ve sarkıktır. Gözlerde duygusal, anlamlı ve aynı zamanda zeki bir ifade vardır. Gözleri ela, kestane ve siyah renklerde olabilir. Kısaca oldukça sağlam ve büyük ırk bir köpektir. Kiloları 25–35 kg boyları ise 50–60 cm arasındadır.
Tüy yapısından bahsedecek olursak; çift tabakalı, kısa, düz ve su geçirmez bir tüy yapıları vardır. Bu kısa tüylerin bakımı oldukça kolaydır, tıraş ihtiyaçları yoktur. Haftada birkaç kere fırçalanarak ölü tüyler alınabilir. Gerektiğinde yıkanabilir ve kuru şampuan uygulanabilir. Labrador retrieverlarda görülen renkler ise; siyah, kahverengi, sarı, çikolata kahvesi ve bejdir.
Labrador retriever çok sevecen, sosyal, duygusal, uysal, sabırlı ve zeki bir köpektir. Yüzmeye ve sahipleriyle aktiviteler yapmayı çok severler. Aile köpeği olmaya oldukça uygundurlar. Çocuklara karşı aşırı derecede sabırlı ve sevecendir. Çocuklarla oyun oynamaya ve kendilerini sevdirmeye bayılırlar. İnsanlarla birlikte olmayı severler özellikle de sahipleriyle.Genel olarak sorun çıkartmayan ve sorunsuz bir köpektir. Başka köpeklerle ve başka türdeki hayvanlarla da araları iyidir. Sahipleri dışındaki insanlara da hemen alışabilirler ve saldırgan değildirler. Çok zekidirler ve onları eğitmek çok kolaydır. Sahiplerine itaat etmeye bayılırlar. Yürüyüş eğitimi küçükken öğretilmelidir çünkü bu ırk dediğim gibi çok güçlü. Özellikle de boyunları çok kaslı. Bu yüzden tasmaya alıştırılmazsa ileride tasmayı çekmeye çalışacaktır ve onu zapt etmek zorlaşacaktır. Çok oyuncu ve enerjik bir köpektir. Orta boyda bahçesi olan bir evde bakılabilirler. Koşmayı ve oyun oynamayı severler. Yani egzersiz
ihtiyaçları karşılandığı sürece evde bakılabilir ama orta boyda bir bahçe daha da iyi olur. Ayrıca egzersizin yanı sıra verilen yemek miktarına da dikkat edilmelidir. Labrador retrieverlar yemeyi çok severler. Eğer sizde onlara çok yemek verirseniz kilo problemleri yaşayabilirsiniz. Bu köpekler günümüzde tabii ki aile ve arkadaş köpek olarak sıkça karşılaştığımız bir köpek ama asıl üretim amacı iyi bir avcı olmasıdır. Eskiden bu köpek perdeli patileri sayesinde balıkçıların ağlarını çekmek üzere eğitilirdi. Buzlu suların arasına girerek ağları geri getirirdi. Aynı şekilde kuş ve tavşan avlarında da çok tercih edilen bir köpektir. Aynı zamanda harika burunları sayesinde arama-kurtarma köpeği, polis köpeği, bekçi köpeği ve iz sürme köpeği olarak da kullanılmıştır.
İşte şimdi labrador retrieverlar hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz umarım beğenmişsinizdir.
Belki size de en uygun köpek bu sevimli ve sevecen dostlarımızdır. Kim bilir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI