JACK RUSSELL TERRİER:

JACK RUSSELL TERRİER:

Yine çok güzel ve çok sevimli bir cinsten bahsedeceğim. Jack Russell; küçük, esnek ve kıvrak bir köpektir. Boyları 25–35 cm kiloları ise 6–9 kg arasındadır. Geniş bir alnı ve belirgin bir alın çıkıntısı vardır. Kafasının üst bölümü daha geniştir, burna doğru incelir. İnce ve dar bir vücuda sahiptir. Göğsü de aynı şekilde oldukça dardır, bunun sebebi bu köpeklerin kovuklarda yaşayan hayvanları avlarken kolayca kovuğa sığmalarını sağlamaktır. Burnu siyah ve

gözler badem şeklinde, oldukça belirgindir. Koyu renklidir. Kulakları öne doğru “V” şeklinde kıvrıktır. Kuyruk genellikle kesilir ve sırtta taşınır.
Bu köpeklerimizin tüy yapılarından bahsedecek olursak; tek tabakalı,düz, kısa ve ipeksi tüylere sahiptirler. Bu kısa tüylerin bakımı oldukça kolaydır. Haftada birkaç kez fırçalanmalıdır ve gerektiğinde yıkanabilir. Kuru şampuan uygulanabilir. Orta derecede tüy döken sınıfına girerler. Taşıdığı renkler ise; beyaz üzerine, baş ve kuyrukta kahverengi, vücutta kızıl ve siyah tonlar görülebilir. Ya da beyaz üzerine sadece kahverengi ve ya, siyah, kızıl. Kısacası beyaz üzerine;kahverengi,siyah ve sarı gibi tonlar bir arada ve ya tek görülebilir.
Bu ırkımız cesur, biraz inatçı ve yerine göre uysal olabilen çok oyuncu bir köpektir. Yaşam doludurlar, hareket etmeye bayılırlar. Oldukça zekidir ve birazda inatçıdır. Bazen başına buyruk tavırlar sergileyebilirler. İyi bir eğitim ve sosyalleşme süreci geçirmeleri gerekir. Başka köpeklere karşı saldırgan tavırlar sergileyebilirler bu yüzden özellikle de sosyalleşmeleri çok önemlidir. Aynı şekilde kedi ve başka türdeki hayvanlarla da aralarının iyi olduğu söylenemez. Küçükken alıştırılmazsa sokakta gördükleri köpeklere saldırmayı deneyeceklerdir( ne kadar büyük olurlarsa olsun) Yani Jack Russell ımız oldukça da cesur bir köpek. Jack Russel bir labrador ve ya bir golden kadar sabırlı bir köpek değildir ancak kendisine zarar vermeyen çocuklarla anlaşabilir. Onlarla oyun oynayıp, eğlenebilir.Yabancılara karşı saldırgan değildirler ama tam anlamıyla da hemen yanlarına gidip sokulmazlar. Yanlarında sahipleri varsa kuşkulu ve korumacı davranırlar. Jack Russell in egzersiz ihtiyacı orta seviyededir. Koşmayı ve oyun oynamayı çok severler bu yüzden bahçeli bir evde mutlu olacaklardır ancak; günlük düzenli yürüyüşlere çıkarılırsa evde de gayet
rahatça yaşayabilir. Jack Russell günümüzde çoğu köpek gibi aile ve arkadaş köpek olarak tercih edilse de o da aslında bir av köpeğidir. Özellikle tilki ve sincap avlarında çok tercih edilirdi. Ama insanlara ayak uydurabilmeleri ve sevimliliği onu evlerin içine getirdi. İyi bir avcının yanı sıra iyi bir iz sürme köpeği de olabilir. Harika burnu nedeniyle iz sürme köpeği olarak da tercih edilmiştir.
Bekçi köpeği de olabilir.
İşte şimdi Jack Russelllar hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Belki de size en uygun ırk bir Jack Rusell dır, kim bilir?

Yorumlar

  1. Jack russell sahipleri varsa rica ediyorum yardımcı olun. İlk kez köpek bakıcam ve zor bir cins mi? Almalı mıyım?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI