İSKOC TERRİER

İSKOÇ TERRİERİ:

  Sizlere yine bir terrierden bahsedeceğim “İskoç terrier”. Adından da anlaşıldığı gibi İskoçya’da üretildi. İskoç terrier küçük ırk bir köpektir. Boyları 25–30 cm kiloları ise 8–10 kg arasındadır. Kulakları dik ve alın çıkıntısı oldukça belirgindir. Oldukça belirgin ve iri bir burna ve yine iri dişlere sahiptir. Gözleri badem şeklinde ve koyu renklidir. Boynu ve göğsü oldukça güçlüdür. Kuyrukları düzdür sırtta veya yukarıda taşınır. Kısa bacaklara sahiptirler. Ve enine uzunlukları daha fazladır.

  İskoç terrierin tüy yapısından bahsedelim birazda; orta uzunlukta, çift tabakalı bir tüy yapısına sahiptirler. Neredeyse hiç tüy dökmezler. Üst tabaka sert ve sıkıdır. Alt tabaka ise onu soğuktan koruması için oldukça kalındır. Hemen tüm hava şartlarına ayak uydurabilmesine rağmen soğuk iklimleri daha çok tercih ederler. Haftada birkaç kez fırçalamak gerekir. Gerektiğince yıkanabilir ve kuru şampuan uygulanabilir. 2-3 yılda bir tıraş edilerek tüylerin şekli düzeltilmelidir. Sık rastlanan renkleri ise;siyah,beyaz,sarı ve kahverengidir.
İskoç terrierlerin kendilerine has bir karakterleri vardır. Bir yanı oldukça sert ve korumacı diğer yanı ise sevgi dolu ve sevecen bir köpektir. Sahiplerine karşı çok sevecendirler. Ayrıca iyi birer bekçidirler. Egzersiz ihtiyaçlarını karşılamaları için ufak bahçeli bir ev yeterli olacaktır. Evde bakılabilirler. Başka köpeklerle ve başka hayvanlarla araları oldukça iyidir. Çocuklara karşı anlayışlı ve sevecendir. Ancak yabancılara karşı saldırgan olmamalarına karşı şüpheci ve mesafelidir. Biraz inatçı bir ırk olması nedeniyle eğitimleri zor olabilir. Eğitimlerine oldukça küçüklükten başlanmalıdır ve oldukça disiplinli bir eğitim verilmelidir.

  Egzersiz ihtiyaçları orta seviyededir. Enerjisini atabileceği yürüyüşler yeterli olacaktır. Bu köpeğimizde bir avcıdır. Üretim amacı fare ve sincap avı üzerinedir. Kafasının dar olma sebebi de deliklere ve kovuklara kolayca sığmasını sağlamaktır. İyi bir buruna sahiptir ve iyi koşuculardır. Oldukça zekidirler ödüllere ve cezalara karşı çok duyarlıdırlar. Hata yapmamaya dikkat etmelisiniz. Havlamayı severler ve çok sadıktırlar ancak bazen bir anda çok mutluyken, agresifleşebilirler. Yani ruh halleri bir anda değişebilir. Ve bazı İskoç terrierler yaşlanınca sinirli ve asabi olabilirler. Yine de onlar bir avcının yanı sıra çok iyi bir dost ve aile köpeği olabilirler.
İşte şimdi İskoç terrierler hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Belki sizde bu küçük cesur
dostumuzdan bir tane sahiplenmek istersiniz. Neden olmasın?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI