WESTİE TERRİER

 WESTİE TERRİER (WEST HIGHLAND WHITE TERRIER):


 Şimdi sizlere çok sevimli bir terrier ırkından bahsedeceğim. Westie terrier, dayanıklı, sağlam ve güçlüdür. Derin ve kaslı bir göğüsü ve kısa, güçlü ve kaslı bacakları vardır. Sivri ve dik, küçük kulakları vardır. Ayrıca kalın, güçlü bir kuyruğa sahiptir. Hatta genellikle westie terrier bir yere sıkışırsa kuyruklarından çekilerek rahatça ve acısız çıkarılır. Kuyrukları kesilmez. Koyu, parlak ve iri gözleri vardır. Koyu renktedirler. Burunları daima siyahtır. Kısacası olduğundan daha büyük olan köpeklere örnektir. Boyları; 20-30 cm arası, kiloları ise 7-10 kg arasındadır.

Westie terrier, ya da bir diğer adıyla "West Highland white terrier" adından da belli olduğu gibi beyaz renkli bir köpektir ve tek renkte bulunur, beyaz. Orta uzunlukta, çift tabakalı, gür ve yumuşak tüylere sahiptir. Düz veya hafif dalgalı olabilirler. Az tüy dökerler. Haftada 1-2 kere tüyleri fırçalanmalıdır ve yılda en az 1 kere tıraş edilmelidir. Aynı zamanda gözlerinin kenarları ve kulaklarının yakınındaki tüyler düzenli olarak kesilmelidir. Gerektiğinde yıkanabilir.
 Westie terrier, neşeli, asil, cesur ve sevecen bir köpektir. Westie terrier, genellikle herkesle iyi anlaşır. Ancak koruma güdüsüne bakıldığında bu
kadar küçük ve sevecen bir köpek için oldukça fazla. İdeal bir bekçidir, yabancılara havlayarak haber verir. Ancak saldırmazlar. Çocuklar için iyi bir oyun arkadaşı olabilir ancak çok küçük çocuklarla pek anlaşamayabilirler. Çünkü westie terrier rahatsız edildiğinde ısıran bir ırktır. Bu yüzden daha olgun çocuklarla bir arada olması daha iyi olacaktır. Bunun dışında başka köpeklerle ve başka hayvanlarla oldukça iyi anlaşırlar ama bazen küçük hayvanları avlamaya çalışabilirler ve kedileri kovalayabilirler. Ancak kötü bir amacı yoktur sadece eğlence için yaparlar. Westie terrier, zeki, heyecanlı ve özgüven dolu bir ırktır. Eğitilebilirlik seviyesi çok yüksektir ve öğrendiği komutları yerine getirir. Çok cesurdur ve zararlı olduğunu hissettiği bir şeyin üzerine hemen atılır. Westie terrierın asıl üretim amacı ise fare gibi küçük kemirgenlerin avlanması için. Üstün kazma yetenekleri ile toprağı kazıp altında farenin bıraktığı kokuyu takip ederek bulur. Harika bir burunları vardır. Egzersiz ihtiyaçları ise, genellikle çok harekete ihtiyaç duymazlar. Oyun oynamayı severler. Evde bakıma uygundur, az tüy döktüğünden tüy temizleme sorunu da olmaz. Tuvalet eğitimi gibi çoğu eğitimi de kolayca alabilir.
 İşte Westie terrier hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Umarım beğenmişsinizdir, kim bilir belki size de en uygun ırk bir westie terrierdır?

Yorumlar

  1. Benim 5 aylık bir westiem var. Saydığınız bütün özelliklere sahip. Çok güzel bir yazı olmuş ,teşekkürler...Şu an tek sorunumuz herkese atlayıp yılışması. Umarım ileride düzelir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi en tatlı zamanlarıdır :) Bu yılışıklığını gençliğine bağlayaniliriz bence. Ama size önerim çok fazla şımartmamanız, büyüyünce biraz sıkıntı olabilir.

      Sil
  2. Merhaba, benimde 4 yaşında bir westie'm var. Kendini herkese sevdirme gibi bir huyu var. Çok küçük çocuklar için dediğiniz doğrudur, ancak kısa bir alışma süresinden sonra, onuda sürüsünden kabullenip bir zarar vermiyor. Dünyanın en tatlı, şaklaban ve apartman dairesinde bakılabilinecek köpektir. Kendisine bir dişi arıyoruz... artık baba olma vakti geldi.... :)))

    YanıtlaSil
  3. Yavru westie arıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Yavru arıyorum ama ülkemizde bu ırk yok galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ülkemizde az bulunan bir tür. Bazen maltese terrier ile de karıştırılabiliyor aslında çok farklı olsalarda :) Size naçizane tavsiyem belli bir ırk aramaktansa bağ kurabileceğiniz bir köpek aramanızdır. Umarım aradığınız dostu bulabilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI