DEUTSCH DRAHTHAAR (ALMAN TEL TÜYLÜ POİNTER)

DEUTSCH DRAHTHAAR (ALMAN TEL TÜYLÜ POİNTER)
   Evet, şimdi sizlere yine işinde çok iyi ve yetenekli bir avcıdan bahsedeceğim. Deutsch drahthaar; soylu, kendinden emin ve güçlü görünümlü bir köpektir. Vücudunun uzunluğu ile omuz yükseklikleri aynı seviyededir. Bazen omuz 2–3 santim daha aşağıda olabiliyor. Omuzları güçlü ve gelişmiştir. Sırtı ise düzgün ve esnektir. (koşmaya uygun olarak) Bel bölümü geniş ve oldukça kaslıdır. Göğsü derin, geniş ve adalelidir. Kuyruk omurganın devamı olacak şeklinde, vücutla birlikte uzar. Kuyruk genellikle kesiktir. Birbirine paralel, uzun ve güçlü bacaklara sahiptirler. Bu özellikleri onu iyi bir koşucu yapar. Boyları 55–65 cm arasındadır. Kilo ise 25–30 kg arasındadır. Oldukça düzgün ve ince bir fizikleri vardır. Kafası orta büyüklükte, düz ve kaş bölgeleri de oldukça belirgindir. Alın çıkıntısı çok azdır, alından burna doğru eğimli bir şekilde iner. Burun delikleri geniş ve tüy rengine göre burun rengi de değişiklik gösterir.
Dudaklar kalındır ama sarkık değildir. Tam bir biçimde kapanır. Çenesi de oldukça geniş, güçlü ve büyüktür. Gözleri koyu renkli ve büyüktür. Kulaklarının ucu ise çok sivri olmamak şartı ile “V” şeklindedir. Sarkıktır.
Tüy yapısından bahsedecek olursak; çift tabakalı, hafif dalgalı ve uzun bir tüy yapısı vardır. Alt tabaka su geçirmezdir ve üst tüylere göre daha yumuşaktır. Üst tabaka ise daha sert ve fırçamsıdır. Tüylerin sert olmalarının nedeni köpeği soğuk havalara karşı ve yaralanmalara karşı koruması içindir. Haftada birkaç kere taranmalıdır. Tıraş ihtiyacı çok yoktur ancak sıcak bir iklimde yaşıyorsanız yazın tüyler kısaltılabilir. Gerektiğinde yıkanabilirler. Renkler ise; kahverengi, beyaz karışık tüyler ve baş, kuyruk kahverengi. Ya da siyah, beyaz karışık tüyler ve belirli bir kısım sadece siyah… Yani pek çok farklı renkte bulunurlar.Deutsch drahthaar, sevgi dolu, aktif, zeki ve sadık bir köpektir. Ancak bazen dominant tavırlar sergileyebilirler. Serbestçe dolaşmayı, koşmayı, zıplamayı ve avlanmayı severler. Hantal köpekler değildirler, bir işle ilgilenmeyi ve sahiplerini itaat etmeyi severler. Ailesine çok düşkündür hatta oldukça da kıskanç bir köpektir. Kendisine zarar vermeyen ve çok küçük olmayan çocuklarla iyi anlaşabilirler. Yabancıları pek sevmezler, ancak komşulara (sık sık gördüğü, tanıdığı, kişileri severler) karşı tavırları daha yumuşaktır. Harika burnu sayesinde de her alanda kusursuz bir avcıdır. Gerek suda gerek karada avının kokusunu hemen bulur. Çok enerjiktirler, koşmayı ve yüzmeyi severler. Bu köpekler apartman hayatına pek uygun değildirler çünkü
enerjilerini atamazlarsa zamanla onları kontrol etmek güçleşir. Huzursuzluk çıkarabilir, ağlayıp, uluyabilirler. Dışarıda bir kulübe onları daha çok mutlu edecektir. Başka köpeklerle ve başka türdeki hayvanlarla genellikle iyi anlaşırlar. Ama bazen başka köpeklere karşı baskın davranmaya çalışabilirler. Kavga çıkarmaya ve saldırmaya çalışabilirler, bu yüzden küçükken sosyalleştirilmelidir.
Evet, işte Deutsch drahthaar hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Umarım beğenmişsinizdir. Belki size de en uygun ırk bir Deutsch drahthaar dır. Kim bilir? =)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI