SKYE TERRİER


                
 SKYE TERRİER:

 Skye Terrierin vücudu, yere yakın ve uzundur. Oldukça küçük bir ırktır. Kiloları genellikle 10 Kg civarında, boyları ise 20-25 cm arasındadır. Geniş ve genellikle dik duran küçük kulakları ve siyah burnu vardır. Ayakları güçlü ve geniştir, tavşan ayağına benzediğini okumuştum. Kuyruğunu genelde aşağıda taşır ve uzun tüyleriyle büyük bir uyum içindedir. Güçlü bir çeneleri vardır.
  Skye Terrierin tüyleri uzun, düz ve çift katmanlıdır. Alt katman yumuşak, üst katman ise düz ve serttir. Tüylerinin bakımı oldukça önemlidir. Çoğu uzun tüylü köpekte olduğu gibi tüyleri karışıp, düğümlenebilir. Bunun olmaması için haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir. Ayrıca yavruluk dönemlerindeki tüy yapıları ve yetişkinlikteki tüy yapıları birbirinden biraz farklıdır. Orta derecede tüy döker bu yüzden tıraşa pek ihtiyaç duymazlar. Gerektiğinde yıkanabilir ve kuru şampuan uygulanabilir. En sık rastlanan rengi siyahtır. Siyah dışında, gri, sarımsı renklerde ve krem renginde bulunabilirler.
 İngiltere kökenli bu ırk, sahibine karşı sevgi dolu ve uysaldır. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar ama ısırmaya eğilimleri vardır. Bu yüzden çok küçük çocuklar için biraz sorun olabilir. Bu sadık ırk oldukça korumacıdır. Hatta bu ırkın sahibine çok bağlandığı üzerine kimi efsaneler vardır. Mesela Bobby adındaki bir  Skye Terrierın ölen sahibinin mezarının başında ölene kadar beklediği anlatılmaktadır. Yabancılara karşı saldırganlık sergileyebilirler ve havlarlar. Bu yüzden yavruluk dönemlerinde sosyalleştirilmelidir aksi takdirde ileride çok fazla saldırganlık gösterebilirler. Başka köpeklere ve başka türdeki hayvanlara karşıda saldırgandırlar. Özellikle küçük hayvanları kovalamaya eğilimlidirler. Çünkü asıl mesleği şehirlerdeki ve çiftliklerdeki fare gibi kemirgenlerin sayısını kontrol altında tutmaktır. Yani bu ırk aynı zamanda iyi bir avcıdır.

Çok zeki olmalarına karşın, inatçıdırlar. Eğitimlerine küçük yaşlarda başlanmalıdır. Ancak eğitilseler bile her komuta yanıt vermeyebilirler. Pek itaatkar oldukları söylenemez. Oyun oynamayı severler ama gerektiğinde de oldukça ciddidirler. Enerji seviyeleri çok yüksek değildir. Ufak yürüyüşler ve çeşitli oyunlar enerjisini harcaması için yeterli olacaktır. Apartman hayatı için uygundurlar. Ev içinde çok fazla hareketli değildir, bahçeye ihtiyaç yoktur. Kısacası  Skye Terrier işte böyle bir ırk; cesur, sadık, nazik ve gerektiğinde korumacı.
  Skye Terrier ırkını şimdi daha iyi tanıyorsunuz. Umarım faydalı olabilmişimdir. Kim bilir belki size en uygun ırkta bu ufak sevimli terrierdir?

Yorumlar

  1. http://youtu.be/tBTBuzUGNoA ışıl ben seray birde bunu izlemeni tavsiye ederim lütfen izle :)

    YanıtlaSil
  2. daha deminkinde video çıkmamış bn sana adını söylüyüm dünyanın en güçlü on köpeği

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI