BOXER


 BOXER:

  Boxer cinsi köpekler günümüzde oldukça sık rastladığımız, popüler bir ırk. Güçlü ve çevik bir görünüme sahip. Kaslı ve güçlü bir köpektir. Zaten oldukça sıkı bir görünüme sahiptir. Uzun ve büyük bir ırktır. Boyları 50-65 cm arasında değişmektedir, kiloları ise 25-35 Kg arasındadır. Vücudu kare biçimindedir. Bacakları sağlam ve uzundur. Gözler iri ve koyu renktir, burunda aynı şekilde koyu renktir. Kulaklar sarkıktır ancak isteğe göre kesilerek dik bir biçime getirilebilir. Kuyruk ise genellikle kesilerek kısaltılır ve yukarıda taşınır. Ancak bu işlem bazı ülkelerde yasaktır. Güçlü bir çeneye sahiptirler. Alt çenesi, üst çenesini geçer. Ayrıca alt çene, üste doğru kıvrıktır. Dudakları ağzı açıkken genellikle sarkar ancak ağız kapalıyken dudakların, dişlerin ve dilin gözükmemesi gerekir. Yüzleri düz ve kırışıksızdır.
 Boxer cinsinin tüyleri kısa, düz ve sıkıdır. Tek tabakadan oluşur. Orta derecede tüy döker ve çok kirlenmedikçe yıkanmamalıdır. Çünkü vücutlarındaki yağ oranı bozulabilir. Tüyleri kısa olduğundan haftada bir kez fırçalamak yeterli olacaktır. Tıraşa ihtiyaç duymazlar. Renkleri ise genellikle kahverengi üzerine beyaz lekeler  bulunmaktadır. Yada turuncu, sarı ve kızıl gibi renklerde bulunurlar. Çizgili bir desende olabilir. Sadece beyaz da olabilirler ancak beyaz renk kimi kulüplerce kabul edilmemelidir ve üreticilerde bu renk yavruları istemezler. Hatta kimi beyaz boxerların yarışmalara girmesi yasaktır. Çünkü boxer olarak sayılmamaktadır. Aynı zamanda beyaz boxerlarda sağırlık diğerlerine oranla daha sık görülür.

Boxer ırkı oldukça sevecen, uysal ve gerektiğinde korumacı bir ırktır. Bu ırk iki güçlü Alman mastiffin, çeşitli buldogglarla birleştirilmesinden oluşmuştur. En başlarda boxerlar boğa dövüşlerinde ve araba köpeği olarak kullanılmıştırlar. İlk üretilen boxerların sert olmasına rağmen günümüzde boxerlar oldukça sakin ve sevecendir. Günümüzde aile köpeği, arkadaş köpek, polis köpeği, arama kurtarma köpeği ve askerlere yardımcı olan köpekler olarak kullanılmaktadır.
  Çok çabuk öğrenirler, zekidirler ve itaatkardırlar. Her eğitimi çok kolay alabilirler. Çocuklarla, farklı hayvanlarla ve başka köpeklerle gayet iyi anlaşırlar. Ancak koruma köpeği olarak da kullanılmaktadır. Bunun için genellikle koruma eğitimi alırlar. Ama bekçilik özellikleri doğuştan vardır. Alanına giren yabancıları sahibine haber vermek için havlar.

Bol enerjileri vardır. Oyun oynamayı çok severler, çok oyuncudurlar. Düzenli olarak egzersiz yaptırılmalıdır. Koşmayı severler ayrıca çeviklik çalışmaları da çok faydalı olacaktır. Kötü huyu neredeyse hiç yoktur. Saldırgan değiller, çok sevecenler yani böyle bir köpeğin nasıl bir kötü huyu olabilir. Sanırım aşırı salyalı olması tek kötü huyu.
 İşte boxer böyle bir ırk. Umarım sizi yeterince bilgilendirebilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkürler ve kim bilir belki size en uygun ırk bir boxerdır?



Yorumlar

  1. Bende de Boxer var benim ki beyaz boxer değil mi yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak öyle değil. Kimi kulüp ve yarışmalar sadece beyaz renktekileri kabul etmiyor, ama bu köpeğinizin boxer olmadığını göstermez.

      Sil
  2. gerçekten tatlı ama ürkütücü bir köpek çeşidi :) ben seray ışıl :D ayrıca daha hangi köpek türlerini yazıcaksın ve hep köpekmi yazıyosun başka hayvan yazmıyomusun???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet köpek ırklarıyla ilgili yazıyorum ama arada tilki ve kuş gibi başka hayvanlar hakkında da yazdığım oluyor.

      Sil
  3. tmmm peki saol :) facebook a gel konuşak :D :D :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI