MANCHESTER TERRIER (TOY-STANDART)

MANCHESTER TERRIER:


  TOY MANCHESTER TERRIER 

  Toy  Manchester terrier ın dış görünüşü tıpkı bir minyatür pinschera  benzetilebilir. Ancak aralarında hiç bir akrabalık bulunmamaktadır. Tamamen standart Manchester terrierlerin minyatürüdür. Toy Manchester terrierlerin kulakları diktir. Dik ve geniş. Uca doğru incelen ağızları ve belirgin siyah bir burnu vardır. Boynu oldukça uzun ve göğsü kuvvetlidir. Bacakları uzun, ince ve esnektir. Sırtının eğimi ve arka kalçasının özellikle esnek olma özelliğini ise yine whippetlerden almıştır. İnce bir kuyruğa sahiptir. Ayrıca ön ayaklarının arka kısmında, patilerden biraz daha yukarıda oldukça belirgin bir tırnakları daha vardır. Son olarak boy ve kilosunu söyleyeyim. Boy; 25-30 cm kilo ise 2-3 kg arasındadır. Koyu renk, badem şeklinde gözlere sahiptirler. Standart Manchester terrier den bahsedecek olursak; boyları 35-40 cm kiloları 8-10 kg'dir. Görünüş itibari ile toy Manchester terrier ile hemen hemen aynıdırlar. Zaten toy Manchester terrier, standart Manchester terrierin minyatürüdür. Tek farkları, standart Manchester terrierlerin kulakları yarım kalkmaktadır ancak kesilerek dik bir şekle sokulabilir. Bunun dışında diğer bahsettiklerimin hepsi standart Manchester Terrierde de geçerlidir.
Uzun zamandır yazamıyordum bugün Manchester terrier ile geri döndüm. Manchester Terrier, toy ve standart olarak ikiye ayrılmaktadır. Tahmin edebileceğiniz gibi "toy Manchester terrier", "Standart Manchester terrier"e göre daha büyüktür.  Manchester terrier, whippetlerin (bir tazı ırkı) çeşitli terrierlerle çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmış bir terrier ırkıdır. İlk olarak toy Manchester terrierden bahsederek başlamak istiyorum
 Manchester terrierin iki türününde tüy yapısı aynıdır. Ceket gibi düz ve parlak. Tek tabakalıdır. Kışın korunmaya ihtiyaç duyarlar. Az tüy dökerler ve haftada bir kez tüylerinin fırçalanması tüy bakımları için yeterli olacaktır. Tıraş ihtiyaçları yoktur. Renkleri ise siyah üzerine, ağzın çevresinde, gözlerin üstüne, göğüste ve bacaklarda sarı renktir.

STANDART MANCHESTER TERRIER 
  Manchester terrier, çok zeki bir avcıdır. Standart terrierler harika birer avcı olmaları ile meşhurdurlar. Manchester terrierlar uzun zamandır çeşitli kemirgenleri avlamak üzre kullanıldı. Zaten üretim amacı da buydu. Günümüzde ise daha çok eş köpek olarak tercih edilmekte. Ancak popülaritesi artık adını aldığı şehirde bile git gide azalmakta. İyi bir avcı olmasının yanı sıraysa iyi bir bekçidir. Bölgesine giren yabancılara karşı savunmacı ve agresiftir. Havlayarak uyarır.Başka köpeklere karşı saldırganlık sergileyebilir ve baskın olmaya çalışır. Başka hayvanlara karşı genelde saldırgan olmasalar da yan yana bırakılmaları çok güvenli olmaz çünkü türü gereği özellikle küçük hayvanları avlamaya meyillidir. Bunun dışında çok neşeli, hayat dolu ve sadık bir ırktır. Küçük çocuklarla eğer küçükken alıştırılırsa ileride çok iyi anlaşırlar ancak sonradan tanıştırılırsa, en ufak yanlış bir hareketinde onu cezalandırmak için ısırabilir.
 Manchester Terrier işte böyle bir köpek. Şimdi Manchester Terrier hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Kim bilir belki size en uygun köpek ırkı Manchester Terrierdir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI