HAVANESE





HAVANESE:


 Bichon Frise ırkına çok benzemektedirler. Zaten bu ırk ilk ortaya çıktığında bichon frise ailesine üye olduğu düşünülmekteydi. Ancak sonradan yapılan araştırmalar farklarını ortaya çıkardı. Kimilerinin düşüncelerine göre ise toy poodle ve ya Maltese Terrierdan çaprazlanarak elde edilmiş bir ırk olduğu düşünülmektedir.  Oyuncak köpek gurubuna girmektedir. Kilosu 3-5 Kg arasında değişmektedir. Boyu ise 20-25 cm arasındadır.
Havanese, küçük sağlam görünümlü bir köpektir. Güçlü ve kaslı bacaklara sahiptir, oldukça kıvraktır. Kolayca hareket eder. Orta uzunlukta sarkık kulakları vardır ve büyük koyu renk bir burna sahiptirler.
 Havanese ırkının uzun ve dalgalı tüyleri vardır. Tek tabakalı ve sıkıdır. Az tüy dökerler. Tüyler genellikle kesilmez ancak isteğe göre kesilebilir. Ve tüm uzun köpeklerde olduğu gibi, gözlerin kenarında bulunan, parmak aralarında ve kulak içlerine doğru büyümüş tüyler düzenli olarak kesilmelidir. Haftada en az bir-iki kez fırçalanmalıdır. Gerektiğinde yıkanabilir. Ayrıca tüyleri her renk olabilir. Genelde siyah, kahverengi, turuncu ve beyaz üzerine çeşitli renkler görülür.
 Havanese ırkı çok sevecen bir ırktır. Koruma özelliğinin düşük olmasına rağmen, bekçilik özelliği oldukça iyidir. Gelenlere karşı havlayarak size tıpkı bir alarm gibi haber verir. Ailesine bağlanan ırklardandır. Genellikle aile değişikliğinden sonra alışmaları biraz uzun sürer. Neşeli, zeki ve uysal bir ırk olan Havanese çocuklarla çok iyi anlaşır. Ayrıca başka köpek ve diğer ev hayvanlarıyla gayet iyi anlaşır. Kısacası genel olarak sakin ve uyumlu bir köpektir. Çok zekidirler ve aşırı derecede hızlı eğitim alabilirler. Bu yüzden showlarda çok sık tercih edin bir ırktır. Aynı zamanda rehabilitasyon çalışmalarında da genellikle tercih edilirler.
 Apartman hayatına uygun bir köpektir. Oldukça aktif ve hareketlidir. Oyun oynamayı çok severler. Oynayacağınız oyunlar egzersizi için büyük ihtimalle yeterli olacaktır. Ancak dışarıda gezmeyi ve koşmayı çok severler. Sosyal bir ırktır.
 İşte Havanese hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz, umarım faydalı olmuşumdur. Hem kim bilir, belki Havanese size en uygun köpek ırkıdır?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI