SAMOYED


SAMOYED:

Samoyed ırkı genellikle gülen yüzleriyle tanınır. İyi bir iş köpeğidir ve çok güçlüdür. Oldukça iri ve büyüktür. Boyları yaklaşık 45-60 cm aralıklarında olur. Kiloları ise 20-30 Kg arasında değişmektedir. Büyükçe bir başı, güçlü ve geniş omuzları vardır. Bacakları güçlü ve sağlamdır. Burnu kafasının ucuna doğru incelir. Burunları genelde siyahtır ancak kahverengide olabilir. Kulakları dik ve uçları yuvarlaktır. Ayrıca Samoyed ırkı, adını bu köpekleri ilk kullanan kabileden almıştır. İnsanların kızaklarını çekerlerdi. Ardından bir kaç tane Samoyedin Robert Scott adında bir kaşif tarafından İngiltere'ye getirilmesi ile ırk yaygınlaşmaya başladı.

Samoyed, Rusya kökenli bir köpektir ve yaşadığı yerin iklimi soğuk olduğu içinde kürkü oldukça kalın ve gürdür. Genellikle beyazdır ama kirli beyaz, sarı ve krem renklerinde de olabilir. Sarı az bulunur ve çok açık olduğundan fark edilmeyebilir. Çift tabakalı bir kürkü vardır. Alt tabaka, sert,sıkı ve soğuklardan korunmak için idealdir. Üst tabaka ise gür ve yumuşaktır. Çok tüy dökerler. Özellikle mevsim geçişlerinde çok tüy dökerler. Uzun tüylerini haftada en az bir kez fırçalamak gerekir. Sıcak bir iklimde bakılıyorsa tıraş edilmelidir. Ve gerektiğinde yıkanabilir, kuru şampuan uygulanabilir.
 Samoyed, iyi huylu,zeki ve kibar bir köpektir. Herkesle iyi anlaşır, bu yüzden pek iyi bir koruma köpeği değildir. Ancak yinede havlayarak ailesini uyarır. Saldırganlık huyu yoktur, oldukça sosyaldir. Çocuklarla iyi anlaşır. Kısacası herkesle iyi anlaşan bir köpektir. Başka köpeklerle ve farklı türdeki hayvanalarla iyi anlaşırlar. Çalışmayı severler. Zekidirler, ancak eğitim konusunda bazen odaklanamayabilirler. Bu yüzden küçük yaşta sıkı ve pozitif bir eğitim verilmelidir. Çok oyuncudurlar ve enerjileri boldur. Bahçeli bir ev onlar için idealdir. Bol egzersize ihtiyaç duyarlar. Uzun yürüyüşleri ve serbest koşuları severler. Ancak sıcak havalarda serin yerlerde egzersiz yaptırılmalıdır. Temiz ve soğuk su eksik edilmemelidir.Bir şeyleri kemirmeyi ve parçalamayı çok severler. Sıkıldıklarında bu işi yapabilirler, bu yüzden evde bakılan bir samoyed çok fazla yalnız bırakılmamalıdır ayrıca havlamayı çok severler ve yalnız kalınca çok havlayabilirler. Asıl görevi kızak çekmek olan bu zarif ve güçlü köpek günümüzde daha çok evlerde arkadaş köpek olarak bakılıyor. Ailelerinde sıklıkla tercih ettiği bir ırktır. Ayrıca showlarda ve yarışmalarda da bolca karşımıza çıkmaktalar.
İşte Samoyed böyle bir ırk arkadaşlar. Umarım beğenmişsinizdir, kim bilir belki size en uygun köpek bir Samoyed olabilir.

Yorumlar

  1. evt çok tatlı köpekler gerçekte hatta: Samoyed güçlü, dayanıklı ve aktif bir köpektir. Yükseklik: erkeklerde 53-60 cm., dişilerde 48-53 cm. Ağırlık: 23-30 kg. Güçlü. öne doğru uzun bir başı, siyah ya da kahverengi bir burnu ve güçlü bir çenesi vardır. Gözler: siyah, eğik ve derin. Kulaklar: orta büyüklükte, uçları yuvarlakça, ve dik. Kuyruk: uzun, çok tüylü, sırta doğru eğik durur. Bacaklar, sağlam ve kaslı. Ayaklar: yassı ve tüylerle kaplı. Tüyleri kalın ve sıktır, dalgalı değildir. Kalın ve yumuşak derisi onu kutup soğuklarından korur. Rengi, saf beyaz, grimsi beyaz. sarı ve sarılı beyazlı olabilir. yani bende bilgi vermek istedim:) hee bu arada ben seray :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım, gercekten cok bilgilendirdin :)

      Sil
  2. :D rica ederim ne demek :)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI