ÇİN ASLANI (CHOW CHOW)

 Arkadaşlar yazımı yazmadan önce size bir bilgi sunmak istedim. Kimi arkadaşlarım bana bloguma yorum yapmak istediklerini ama üyelikleri olmadığı için yapamadıklarını söylediler bende aslında üye olmadan yorum yapabileceklerini söyledim. Belki sizlerden de bilmeyenler vardır bu yüzden size de göstereyim.
 Yorum kutusunun altında "Yorumlama Biçimi" diyor. Onun yanındaki kutucuğa tıkladığınızda altında seçenekler çıkacak Bu seçeneklerden en altta bulunan "Anonim"i seçin ardından yorumunuzu yazın ve "yayınla"diyin. Karşınıza doğrulama kodu çıkacak onu yazın ve devam edin. Üyeliğiniz olmasada yorumunuz gözükecektir.







ÇİN ASLANI (CHOW CHOW)

   Sanırım Çin aslanının en bilinen özelliği tamamen siyah dili olsa gerek. Çin aslanları iri yapılı, büyük ırk köpeklerdir. Ana vatanları Çin olup, uzun zamandır varlığını sürdüren bir ırktır. Kiloları 20-30 kg arasında boyları ise 40-50 cm arasında değişmektedir. Gözleri çekik ve koyu renktir. Burunları, gözlerinin bitiminden başlar ve uca doğru asla sivrilmez. Burunları pembe, kahverengi ve siyah renklerde bulunabilir. Kuyruk her zaman kabarık bir Shar-pei ırkınında atası olduğu düşünülmektedir.
biçimde sırtta taşınır. Özellikle arka ayakları çok düzdür. Eklemleri neredeyse hiç belli olmaz. Kulakları küçüktür ve hafif öne doğru eğimlidir. Kulaklarının uçları yuvarlak ve diktir. Sırtı oldukça düzdür ve göğsü geniştir. Ayrıca bu ırkın
 Chow chow ırkı gösterişli, uzun ve kalın bir kürke sahiptir. Boynunun yakınındaki tüyler genellikle dik durur ve bu nedenle tıpkı aslanın yelesi gibi bir görünüm ortaya çıkar. Tüyleri çift tabakalıdır. Üst tabaka oldukça yumuşak ve ipeksidir. Gerektiğinde yıkanabilir ve kuru şampuan uygulanabilir. Tüyleri sıcak bir iklimde bakılıyorsa tıraş edilebilir çünkü sıcağa duyarlıdırlar ve fazla sıcak ortamlarda çeşitli tüy ve deri hastalıkları görülebilir. Tüylerini hemen her gün fırçalamak gerekir. Tek renk olurlar. İki rengi asla bir arada taşımazlar. Genellikle; sarı, siyah ve beyaz renklerdedirler. Ancak gri renkte Çin aslanları da vardır.
 Çin aslanları genellikle sevecen ve ailesine bağlanan bir köpektir. Ama ailede de bir kişiye genellikle daha çok bağlanır. Çin aslanları küçük yaşlarda sosyalleştirilmeye ihtiyaç duyarlar çünkü fazla korumacı olabilirler. Ama genel olarak sevecen bir ırktır. Çin aslanları kendi dediklerini yapmayı severler. Eğitimleri de bu nedenle zordur. Başkasının sözünü dinlemezler yani bir Çin aslanına istemediği bir şeyi
yaptıramazsınız. Bu nedenle itaat seviyesi düşüktür. Ayrıca tasmaya da küçük yaşlarda alıştırılmazsa ileride tasmayı reddedebilir. Bu köpekler ana vatanları Çin'de tekneleri ve arabaları çekmek için kullanılıyorlardı. Ancak bu işlerin yanı sıra ne yazık ki etleri ve kürkleri için yetiştirenler de vardı. İş köpeği olduğu için sık sık sahip değiştiriyorlardı ve bu nedenle tam bir karaktere sahip olamadılar ve içlerindeki asıl köpeği tam olarak dışa vuramadılar. Bu özellikleri de genlerine yansıdı. Ve günümüzde chow chow böyle bir ırk. Chow chow çocuklara karşı oldukça sevecendir. Ancak yabancılara karşı ve diğer hayvanlara karşı pek sevecen olduğu söylenemez. Zaten aşırı sadık bir köpek olduğu için koruma güdüsü oldukça yüksek ve geçmişte avlarda kullanıldığı için diğer hayvanlara karşı saldırgan olabilirler. Özellikle başka köpeklerin yanında baskın olmaya çalışacaklardır.  Ev için uygun bir köpek değildir. Çünkü dediğim gibi sıcağa çok duyarlıdırlar ve bu yüzden çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir. Dışarıda bakıma daha uygundur. Sıcak havalarda çok fazla koşturulmamalıdır. Ama zaten çok fazla egzersize ihtiyaç duyan bir köpek değildir. Oyun oynamayı severler ancak genellikle sakin bir şekilde uyumayı tercih ederler.
 İşte Çin Aslanı böyle bir ırk. Umarım beğenmişsinizdir, umarım faydalı olmuşumdur. Ayrıca kim bilir, belki size en uygun ırk bir Çin aslanıdır?




Yorumlar

  1. söylediğiniz iyi oldu bende yorum yapmak istiyodum ama yapamıyodum. acaba şivava hakkında yazar mısın bende var da

    YanıtlaSil
  2. Bana bitane chow chow geldi ama kac yasinda olduginu bilmiyorum huyunu suyunu bilmedigim icinde biraz cekiniyirum yardimci olabilirmisoniz bide yemek yemiyor sikinti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrudur bu ırk ilk sahibine delice bağlanır ve ikinci defa sizi biraz zorlayabilir. eğitim konusunda size yardımcı olabilecek birilerini bulabilirsiniz ya da ona bir arkadaş edinebilirsiniz

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI