ROTTWEILER:

ROTTWEILER:

 Rottweiler ırkı günümüzde oldukça tercih edilen, popüler bir ırktır. İsimlerini Almanya'nın Rotweil kasabasından almaktadır. Rottweiler ırkı iri ve büyük bir ırktır. Güçlü büyük bir kafası vardır aynı şekilde geniş ve güçlü kaslara sahip bir çene yapısına sahiptir. Düşük, üçgen biçiminde kulaklara sahiptir. Yapılı ve kaslı bir vücudu vardır. Kiloları 30 kilodan başlayıp 60'a kadar çıkabilir. Özellikle erkek Rottweilerlar oldukça iri olur. Boyları ise yine 60-70 cm olabilir. Gözler ve burun koyu renktedir.
 Rotweiller ırkının tüy bakımı oldukça kolaydır çünkü bir kere kısa tüylere sahiptir ve kısa tüylü köpeklerin tüy bakımı daha kolaydır. Haftada bir kere taramak yeterli olacaktır ve gerektiğinde banyo yaptırılabilir. Kuru şampuan da uygulanabilir. Tıraş ihtiyacı yoktur. Tek tabakalı, düz ve parlak tüyleri vardır ve vücutları siyahtır. Ağız bölgesinde, gözlerin üstünde, bacaklarda, patilerde ve yanaklarda koyu sarı renk lekeler vardır.
 Rottweiler ırkı eskiden sürü köpeği olarak kullanılırdı. Günümüzdeyse daha çok arkadaş köpek ve koruma köpeği olarak kullanılır. Rottweiler zaten koruma dendiğinde ilk önerilecek ırklardandır. Rottweiler ırkı ailesindeki herkesi ve bölgesini dışarıdan gelen tüm tehlikelere karşı korur. Özellikle çocuklara karşı çok sevecendir ve fazladan koruyucudur. Yani koruma güdüsü çok gelişmiştir. Ve eğitilmezse bu koruma iç güdüsü nedeniyle çok fazla vahşi olabilir.  Çok zekidirler ve pozitif bir eğitim verilirse çok kolay öğrenirler. Ancak inatlaşmaya başlayan bir Rottweilerı eğitmek hiç kolay değildir ve bir etki göstermez. Eğitim orada bırakılmalıdır. Rottweiler ırkı yabancılara, başka köpeklere ve başka türdeki hayvanlara karşıda son derece saldırgandır. Özellikle başka köpeklere karşı baskınlık sağlamaya çalışırlar. Ancak küçükken alıştığı köpeklerle ve başka hayvanlarla gayet iyi anlaşırlar.

Rottweiler ırkı çok enerjiktir ve tasmalı 1-2 saatlik yürüyüşler onun için yeterli olmayacaktır. Serbest koşular, top oyunları gerekmektedir. Aksi takdirde huzursuzluk çıkarabilirler. Rottweiler ırkı apartmanda bakılabilir ancak çok ilgilenmek gerekir, bahçeli bir ev daha uygun olacaktır. Ayrıca Rottweiler ırkı küçükken çok hassastırlar. Çok dikkat edilmeli aşıları yapılmalıdır. Özellikle karma aşılar yapılmadan sokağa çıkarılmamalıdır. Aksi takdirde kanlı ishal ve çok ölümcül bir hastalık olan gençlik hastalığı kapabilirler. Ama bunlar aksatılmadığı sürece hiç bir sorun çıkmaz.
 İşte Rottweiler ırkı böyle bir ırk. Umarım faydalı olabilmişimdir. Kim bilir belki size en uygun ırk bir Rottweilerdır?


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI