ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ (ALMAN KURDU)


 ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ (ALMAN KURDU) Alman çoban köpeği ya da daha yaygın adıyla Alman kurtları, saf bir ırktır. Çoğu köpek ırkının aksine bir kaç çeşit köpek ırkının birleştirilmesi ile meydana gelmemiştir. 1899 yılında da Almanya'da tam olarak tescillenmiştir. Oldukça iri ve büyük bir ırktır. Ortalama 30-40 ve ya 45 kilogramdırlar. Boyları 60-65 cm'dir. Güçlü ve kaslı bir vücudu vardır. Özellikle arka bacaklarının ve kalçalarının şekli sayesinde oldukça hızlanabilir ve çok yükseğe yıplayabilir. Ayak tabanlar yuvarlak, büyük ve serttir. Vücudu tam olmasa da hafifçe dikdörtgen biçimindedir. Güçlü ve orta uzunlukta boyunları vardır. Güçlü çeneleri vardır ve dişleri makas biçiminde kapanır. Yüzü öne doğru çok hafif incelir.Gözler badem şeklinde ve koyudur. Burun her daim siyahtır. Kulaklar diktir ancak genelde 6 aylık olana kadar kulaklar düşüktür. Kimilerinde kulaklar daha erken ve ya daha geç dikleşebilir. 



 Alman kurtlarının tüyleri çift katmanlı ve yünlüdür. Küçükken yumuşak olan tüyler, büyüdükçe sertleşir. Tıraş ihtiyaçları yoktur ancak oldukça sık fırçalanmalıdır. 2 günde bir ya da her gün fırçalanmalıdır. 6-7 ayda bir banyo yaptırılması yeterli olacaktır. Genellikle klasik olarak sarı, siyah, kızıl ve kahverengi tonları taşırlar. Ancak bu ırkın asıl rengi beyaz, siyah ve gridir. Ancak daha sonra laboratuvarlarda günümüzdeki rengi elde etmişlerdir. Günümüzde de siyah ve ya beyaz alman kurtları bulabiliriz ama genelde çoğunluğu klasik olarak sarı, kızıl ve siyah tonları taşır. Ayrıca bu ırk çok tüy döker. Tüyleri uzun ve ya kısa olabilir.
 Alman kurtları çoğu alanda tercih edilen bir ırktır. Özellikle çoban köpeği, koruma köpeği, bekçilik, polis köpeği, narkotik köpeği, arama kurtarma köpeği ve askerlere eşlik etmek amacıyla kullanılmaktadır. Güçlü yapıları ve zekaları onları her türlü alanda öne çıkartmıştır. Koruma güdüleri çok gelişmiştir. Özellikle ailelerini büyük bir özveri ile korurlar. Sahiplerini memnun etmeyi severler.
Çok zekidirler ve bolca cezanın bulunduğu bir eğitim alman kurtları için uygun değildir. Zaten zeki olan bu ırkımız pozitif ve kararlı bir şekilde eğitilmelidir.
 Alman kurtları tam bir aile köpeği denebilir. Günümüzde de zaten çok yaygın ve popüler bir ırk. Çocuklarla uyumlu bu köpekler, çok sabırlı ve sevecendir. Ayrıca çok uysal ve itaatkardırlar. Çok sevecen ve insanlarla uyumlu bir ırk olsa da  yabancılara karşı saldırganlık sergileyebilirler. Aslında çoğu zaman bunu yaparlar. Özellikle kendi bölgesine giren yabancılara karşı hiçte sevecen değildir. Bu yüzden yabancıları alman kurduna tanıtmak gerekmektedir. 
 Alman kurdu eğer küçükken kedilere alıştırılırsa ileridede kedilerle iyi ilişki kurabilir ancak yinede kedilere saldırmak isteyebilirler. Genellikle köpeklerle iyi anlaşsalar da bazen baskınlık kurmaya çalışabilirler. 
 Enerjileri çok yüksektir koşmayı severler. Çok oyuncudurlar, bol bol ilgi isteyen bir ırktır. Ayrıca alman kurtlarıyla çeviklik çalışmaları yapılabilir. Bu hem onların enerjilerini harcamalarına yardımcı olur hemde kendilerini geliştirmelerini sağlar. İşte alman kurtları böyle bir ırktır. Aslında bu ırk hakkında daha önceden de bilgi vermiştim isterseniz "Buraya" tıklayarak ona da göz atabilirsiniz.
 Umarım faydalı olmuşumdur, umarım beğemişsinizdir. Hem kim bilir belki de sizin aradığınız dost bir alman kurdudur?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI