POMERANİAN

POMERANİAN:
 Bu sefer sizlere tatlı mı tatlı, şirin mi şirin bir ırktan bahsedeceğim. Pomeranian! Pomeranianların dış görünüşlerinden bahsederek başlamak istiyorum. Pomeranian küçük, sivri burunlu ve dik kulaklı bir köpektir. Boyları; 20-30 cm kiloları ise 1-3 kg'dir. Bacakları kısa ve küçük ancak eklem yerleri bellidir. Badem şeklinde koyu renk ve iri gözleri vardır. Burunları küçük ve yuvarlaktır. Ya siyah renkte olurlar ya da kürk renginde olabilir. Kuyrukları kıvrık bir biçimde sırtın üstünde taşınır.
Tüy yapısından bahsedecek olursak, uzun tüyleri vardır. Çok tüy dökerler. Tüyleri çift katlıdır. Alt tabaka pamuksu ve yumuşak (daha ince), alt tabaka yine yumuşak ve sıkıdır. Banyo ve taranma ihtiyacı düzenli olarak yapılmalıdır. Özellikle kulaklar, burun ve göz kenarlarındaki tüyler kesilmeli, temizliğine dikkat edilmedir. Ve yine dişlerde düzenli bakıma ihtiyaç duyar. Gerektiğinde kuru şampuanda uygulanabilir. Kürk rengi  genellikle; sarı, beyaz, turuncu ve kızıldır. Ama siyah ve krem renkleri de vardır. İki renkte olabilirler. Örneğin siyah-sarı, turuncu-sarı ve ya kızıl-sarı…

 Karakter özelliklerinden bahsedecek olursak,  pomeranianlar sahiplerine karşı çok sadık ve sevecen köpeklerdir. Çok zekidirler ve öğrenmeye bayılırlar. Ancak yine de biraz inatçı olabilirler. Çünkü özgürlüklerine düşkün köpeklerdir. Sahiplerine çoğu köpek kadar çok yapışmazlar daha arkadaşça yaklaşırlar. Yani sahibi değil de arkadaşı gibi görürler sahiplerini. Kapı zili çalındığında havlayabilirler. İyi bir bekçi köpeğidir. Yabancılarla arası iyi olmadığından dolayı havlamaya hazır köpeklerdir. Çocuklara pek uygun bir ırk değildir.
Zaten çoğu küçük köpek, büyük köpeklere göre daha sabırsızdır. Çocukların yapacağı yanlış bir
harekete hemen ısırıkla karşılık verebilirler. Ama daha büyük ve olgun çocuklar için uygun olabilir. Başka köpeklerle araları iyi değildir. Ancak küçükken alıştırılırsa iyi anlaşabilirler. Ama bunun dışında bazen küçük bir köpek olduklarını unutup büyük köpeklere saldırmayı deneyebilirler. Ama başka hayvanlarla araları genellikle iyi olur. Yürüyüş yapmayı severler. Genellikle yaşları daha çok ilerlemiş insanlar tarafından tercih edilen bir ırktır. Sevgi dolu ve sadık. Çok oyuncu köpeklerdir. Oynayabilecekleri küçük bir bahçeleri olması onlar için çok uygun olacaktır. Ancak evde de bakılabilir. Evde genellikle hareketlidirler. İyi birer oyun arkadaşıdırlar. Egzersiz ihtiyaçları çok azdır. Oyun oynamayı sevdiklerinden dolayı oyun onların enerjisini bitirecektir. Bahçe yoksa da uzun mesafeli yürüyüşler yine egzersizi için yeterli olacaktır. Ancak sıcak havalarda fazla koşturulmamalı, serin bir yerde tutulmalı ve temiz su eksik edilmemelidir.
 İşte pomeranian böyle bir ırk arkadaşlar. Şimdi hakkında daha çok bilgi sahibi oldunuz. Belki sizde bir tane sahiplenmek istersiniz?


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI