ALASKA KURDU



ALASKA KURDU:

   Şimdi sizlere alaska kurtlarından bahsedeceğim. Alaska kurtları iri köpeklerlerdir, boyları; 60–70 cm, kiloları ise; 30–45 kg arasındadır. Kalın, çift katlı bir kürkü vardır, tüylü kuyruğunu vücudunun üstünde kıvrık bir şekilde taşır. Geniş bir başı ve güçlü bir göğsü vardır. Kulakları dik ve tetiktedir. Gözleri küçüktür, madem şeklindedir ve koyu renktedirler. (Asla Sibirya kurtları gibi mavi gözlü olmazlar)  Gözlerinde, kurtların aksine daha sıcak bir ifade vardır. Ayakları büyük ve tabanları kalındır.
Ayrıca oldukça güçlü pati ve tırnaklara sahiptir. Bu özelliği de onu iyi bir kazıcı yapmıştır.
 Çift katlı, sık, yumuşak ve kalın bir tüy yapısına sahiptir. Kısa tüylü bir köpektir ve çok tüy döken sınıfına girer. Banyo ihtiyacı pek yoktur, gerektiğinde yıkanabiliriz ve kuru şampuan uygulanabilir. Tüylerini haftada 2–3 kere fırçalamak gerekir. Alaska kurtlarında sıkça rastlanan renkler ise; siyah, beyaz, kızıl, kahverengi, gri, alt tabaka kızıl ve üst tabaka gri.
 Alaska kurtları aşırı derecede sadık ve sevecen bir ırktır. Ancak bir bekçi köpeği olamaz, yabancılara karşı oldukça sıcaktır. Ama başka köpeklerle pekiyi anlaşamazlar ve başka hayvanlarla. Çocuklarla da araları oldukça iyidir. Harika bir aile köpeği olabilir, çocuklara da iyi bir oyun arkadaşı. Enerji seviyeleri çok yüksektir.
 Evde bakıma uygun bir köpek değildir. Fazla sıcak onların pek hoşuna gitmez. Evde onlar için fazla sıcak olabilir. Bahçede de yazın korunabileceği gölgelik bir alan ve içebileceği bol temiz soğuk su gerekmektedir. Yazın fazla yorulmamalarına da dikkat edilmelidir. Tüyleri kısaltılmalıdır. Çok oyuncu ve aktif olduklarından dolayı da geniş bir bahçe zaten kesinlikle gereklidir, ayrıca bahçenin dışına çıkmamasını istiyorsanız bahçeyi çitlerle çevirmelisiniz. Ama çitlerin diplerini iyice toprağa gömdüğünüzden emin olmalısınız. Yoksa kazarak, çitleri yıkabilirler. Ayrıca çitler yine çok alçak ve çok aralıklı olamamalı. Üstünden atlayabilir ve ya aralarından geçebilirler. Çok zeki ve eğitilebilirlik düzeyi yüksek köpeklerdir.
  Alaska kurtları işçi köpektirler. Kökeni kutup kurtlarından gelmektedir ve ilk işi de kızak çekmektir. Oldukça gelişmiş bir koku ve duyma duyuları vardır. Bu özellik keşfedildiğinde insanlar kutuplarda kaybolmamak üzere yanlarında bu dayanıklı ve güzel köpekle keşfe giderlerdi.

 İşte alaska kurtları böyle köpekler arkadaşlar, umarım faydalı olabilmişimdir. Belki size en uygun köpekte bir alaska kurdudur, kim bilir? 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI