ENGLISH BEAGLE

 ENGLISH BEAGLE:

 Şimdi sizlere iyi ve sevimli bir avcıdan bahsedeceğim. Tabii ki beagle. Beaglelar orta boy birer tazıdırlar ve ilk olarak bu küçük tazıların dış görünümlerinden ve vücut yapılarından bahsetmek istiyorum; Beaglelar için İngiliz Tilki tazısının minyatür hali de denebilir. Birbirlerine inanılmaz derecede benziyorlar. Beagleların burnu ve ağzı düzdür. Kare biçimindedir. Burunları siyahtır ve iri burun delikleri vardır. Gözleri koyu renklidir ve badem biçimindedir. Kafası ise geniş ve hafifçe yuvarlaktır. Büyük ve sarkık kulakları vardır. Boyları 35–40 cm arasında kiloları ise 9–11 kg arasındadır. Oldukça yapılı ve dayanıklı orta boy bir ırktır. Ayakları yuvarlak ve güçlüdür. Kuyrukları uç kısmına doğru incelir. Genellikle dik bir biçimde taşınır.
 Tüylerinden bahsedelim birazda J. Beaglelar kısa tüylere sahiptirler. Tüyleri tek tabakalı yumuşak, kaygan ve düzdür. Tıraş ihtiyacı yoktur çünkü tüyleri pek uzamaz. Orta derecede tüy döker ve gerektiğinde yıkanabilir. Haftada bir-iki kerede tüylerinin fırçalanması gerekir. Kürkü genellikle beyaz üzerine, siyah ve turuncudur. Ya da kızıl, sarı… Yani taşıdığı renkleri sayacak olursak; kızıl, sarı, beyaz, siyah ve turuncudur.
 Beagleların kişilik özelliklerine bakacak olursak; çok cesur, sevecen, uysal, zeki ve bazen dik başlı olabilen bir ırktır. Bu ırkımız her zaman kuyruk sallayan ırklardandır. Mutludur ve insanlarla birlikte olmayı severler. Özellikle çocuklarla oynamaya bayılırlar. Sabırlıdırlar. Tek kalmayı sevmezler uzun süre tek kaldıklarında ağlayıp, uluyabilirler. Başka köpeklerle araları oldukça iyidir, bir araya geldiklerinde oyun oynarlar. Bu yüzden de çoğu insan beagle aldıklarında ve eve geç dönüyorlarsa ikinci bir tane daha beagle alırlar. Ya da başka bir cins çünkü tüm cinslerle çok iyi anlaşabilirler. Genellikle baskın olmaya çalışmazlar ya da bölge çizmeye, saldırganda değildirler. Ancak kedi gibi başka hayvanlarla araları pekiyi değildir. Eğer küçüklükten kedilerle ve ya herhangi bir hayvanla bir arada büyümemiş, sosyalleşmemişse kovalamaya çalışabilirler. Yabancılarla, daha doğrusu aileden olmayan biriyle de oldukça iyi anlaşabilir. İtaatkâr ve eğitilebilir bir ırktır. Egzersiz ihtiyacı ise orta seviyededir. Günlük dışarıda 1–2 saat yürütülmelidir. Ve oyun için küçük bir bahçe olursa çok iyi olacaktır.
 Birazda beagleların görevlerinden bahsedelim. Beaglelar günümüzde aile köpeği olarak sıklıkla tercih edilen ırklardan biridir. Ancak bunun yanı sıra çok iyi bir avcı, iz sürme köpeği, arama-kurtarma köpeği narkotik köpeği ve bekçi köpeği de olabilir. Beaglelar genellikle sürü halindeki bıldırcınları, tavşanları ve sülünleri yakalamak için kullanılmışlardır. Ya da uyuşturucu gibi maddeleri keskin duyu alma duyularıyla bulmuşlardır. Bir kaza ve ya deprem gibi bir olayda enkaz altında kalanları hemen bulabilirler. Ancak maalesef günümüzde şekilleri uzun süredir aynı kaldığından ve boyutları küçük olduğundan tıbbi deneylerde sıklıkla kullanılırlar. Ne yazık ki! L

 İşte arkadaşlar beagle ırkı köpekler hakkında daha çok şey biliyorsunuz artık. Umarım faydalı olabilmişimdir. Belki size de en uygun ırk bir beagledır! Neden olmasın! Belki sizde bir tane sahiplenmelisinizdir J

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI