RHODESIAN RIDGEBACK


 RHODESIAN RIDGEBACK:
 Rhodesian Ridgeback Güney Afrika kökenli bir ırktır. Sıcağa, soğuğa, susuzluğa ve açlığa karşı oldukça dayanıklıdır. İsminde geçen "sırt" kelimesi sırtındaki çizgiden kaynaklanıyor. Bu köpekleri sırtlarındaki tersine çıkmış tüylerinden hemen tanıyabilirsiniz. Büyük, uzun ve güçlü bir tazıdır. Başı uzun, düz ve geniştir. Aynı şekilde çenesi de geniş ve güçlüdür.Yükseklikleri 60-70 cm'ye çıkabilir. Kiloları ise 30-40 kg arasındadır. "V" biçiminde kulakları vardır ve yüzlerinin ön kısmı kırışıktır.
 Tek tabakalı, ince tüyleri vardır. Oldukça parlak tüyleri yulaf rengindedir. Bazıları daha kızıl ve aralarında parıltılar olabilir. Özellikle sırtındaki çizgi oldukça parlak renktedir. Haftada bir kere fırçalamak yeterli olacaktır. Çoğu köpekte olduğu gibi banyo ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir ve ya kuru şampuan uygulanabilir. Aynı şekilde tıraş ihtiyacı yoktur ve orta derece de tüy döken sınıfına girer. Zaten tüyleri kısa olduğu için, gerektiği kadar tarandığı takdirde tüyler sorun oluşturmaz. 
 Rhodesian Ridgeback, harika bir av köpeğidir. Atik vücudu onu çok tercih edilen bir ırk yapmıştır. Yıllar boyunca insanlar ona güvenmiş ve takip etmiştir. Hatta sürü halinde aslan avlarında kullanıldıkları fark edilmiştir. Bu da gerçekten oldukça güçlü ve zeki olduklarını ortaya seriyor. Rhodesian Ridgeback sakin, uysal ve itaat etmeyi seven bir köpektir ancak küçük yaştan itibaren sabırlı bir şekilde sosyalleştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde içgüdüleri onu saldırgan bir köpek yapabilir. Özellikle av köpeği olduğu için, başka köpek ve hayvanlarla aralarında sorun çıkabilir. Bu nedenle kesinlikle iyi bir eğitim şarttır. Çocuklarla iyi anlaşırlar ve hatta harika bir bakıcı olabilir. 

  Rhodesian Ridgeback, oldukça hareketli bir köpektir. Bu nedenle çok fazla yalnız kaldığında eşyaları kemirebilir. Bahçeli evlerde tercih edilmesi daha güzel olur. Böylece dilediğince hareket edebilir. Yürüyüş yapmak ve oyun oynamakta onlar için çok zevkli olacaktır aynı zamanda koşu yaparken size eşlik edebilirler.
 Günümüzde daha çok arkadaş köpek ve bekçi köpeği olarak görev yapmaktalar. Sahiplerine aşırı derece de sadık bu iri dostlarımız hakkında size söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar. Umarım beğenmişsinizdir. Kim bilir belki de bu sevimli dostlar size en uygun arkadaştır?





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI