American Water Spaniel (Amerikan Su Köpeği)




Amerikan Su Köpeği (American Water Spaniel):
  Orta boyda, uzunluğu yüksekliğinden çok az fazla olan bir ırktır. Kaslı, çevik ve dengelidir. Boyları 30-50 cm arasında kilosu ise 10-20 kg arasında değişir. Kavisli orta uzunlukta kuyruklar ve uzun, burnuna kadar inen kulakları vardır.
 Çift tabakalı uzun tüyleri vardır. Yumuşak ve kıvırcık tüyleri bir su köpeği olmasından anlaşılacağı gibi su geçirmezdir. Kızıl, kahverengi ve çikolata renginde bulunabilirler. Gözleri kürkleri ile uyumlu koyu renktir. Orta derecede tüy dökerler, haftada bir fırçalayarak ölü tüyleri temizleyebiliriz. Ancak çok önemli bir nokta var:Kulak temizliği. Uzun kulakları için uygun bir mama kabı seçmeli ve temizliğine dikkat etmelisiniz. Yoksa kulakları ve tüyleri zarar görebilir. Çok gerekmedikçe banyo ihtiyacı yoktur. Sıcak havalarda tüyleri kısaltılabilir.

  Amerikan su köpeği cana yakın, zeki, kendine güvenen ve sadık bir köpektir. Üstün av yetenekleri onu ünlü bir avcı yapmıştır. Genellikle ördek avında kullanılan bu köpek, daha çeşitli kuşların avlanmasında da kullanılmaya başlamıştır. Daha sonra sevecen tavırları onu evlerimizde, aile ve arkadaş köpeği olarak görmemize neden olmuştur. Başka köpeklerle ve hayvanlarla da oldukça iyi anlaşan bu ırk çok sosyaldir. Bu nedenle bazen fazla havlayabilirler. Yalnız kalmayı hemen her köpek gibi sevmezler. Çocuklara karşı da oldukça duyarlıdır. İyi bir oyun arkadaşı olabilir. Zeki olması onu kolay eğitilebilir bir ırk yapar ve sahibine sadık olmasıda onu itaatkar yapar. Aşırı derecede oyuncu olan bu ırkın bitmez tükenmez enerjilerini günlük yürüyüşlerle biraz olsun tüketebilirsiniz. Yürüyüş ve koşu egzersizlerinin yanı sıra ona atalarından kalan bir özellik olan yüzme yeteneğini kullanmayı da çok severler. Eğer imkanınız varsa onu yüzmeye götürmenizi öneririm.Yüzmek onları çok mutlu edecektir.
 İyi bir avcı ve aile köpeği olmasının yanı sıra iyi bir bekçi köpeğidir. Kendi sahasına giren yabancılara havlayarak uyarır ve sahibine haber veririr. Eğer bir Amerikan su köpeğiniz varsa emin olun güvendesinizdir.Ve son olarak, belki bu sevimli köpek size en uygun ırktır?


Yorumlar

  1. Işıl hanım merhaba, yazılarınız için teşekkürler, acaba sosyalhayvanim - gmail.comüzerinden bizimle iletişime geçebilir misiniz ? Köpek yazıları ile ilgili size bir teklifimiz olacak.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

AKSARAY MALAĞI-AKSARAY MALAKLISI