KEDİLERİN KUYRUK DİLİ

 Kedilerin kuyruk dillerinden bahsedeceğim biraz şimdi size arkadaşlar. Size kedilerin kuyruk şekillerinden ne gibi anlamlar çıkarabileceğimizi göstermek istiyorum


Yandaki resimdeki kedininki gibi kuyruğunu kabartmış bir kedi görürseniz anlamı şudur: “Korkuyorum”. Kedinin omuzları düşük, kulakları geride, karnı aşağıda ve kuyruğu da kabarık bir biçimde aşağıda durur.Kedimiz bu şekilde duruyorsa çevresindeki herhangi bir şeyden korkmuştur. 



 Yandaki kedimizin ise tüyleri vücuduna yapışık, kulaklar dik, karın yukarıda, baş dik ve kuyrukta dimdik,düz. Kedimiz böyle bir hareket yapıyorsa muhtemelen sizi gördüğüne sevinmiştir. Yani mutludur. Sevilmek ister ve size sürünür. Ve muhtemelen de bu hareketi yaptıktan sonra size karnını gösterecektir bunun anlamı da size güvendiğidir ileride bunlardan da bahsedeceğim.


Bu hareket yukarıdaki hareketin bir üst levelidir. Bunu yapan bir kedi aşırı derece mutludur. Bu pozisyonda tüyler birazcık kabarmış, kulaklar dik ve kuyruk biraz daha kabarık bir şekilde havada sakin bir tempoda sallanır. Sizi gördüğüne çok sevinmiştir.





 Bu pozisyonda kedimizin sırtı kamburlaşır, karın içeri çekilir, kulaklar hafif arkada gergin bir şekildedir. Ve başta kuyruk olmak üzre tüm tüyleri kabarıktır. Bir kedi bu hareketi yapıyorsa büyük ihtimalle ya köşeye sıkıştırılmıştır, ya yemeği tehlikededir ya da kötü bir şey olmuştur kedimiz bu işe çok kızmıştır. Yani bir kedi bu hareketi yapıyorsa sinirlidir, kızgındır hemde oldukça çok!





 Yandaki pozisyonda ise kedimiz bir ayağını yavaşça yere vururken, kulaklar öne doğru dimdik durur ve kuyruk ise bir sağa bir sola hızla sallanır. Bu pozisyondaki bir kediye yanaşmayın derim.Çünkü sinirlenmek üzeredir. Bu hareket genellikle anne kedilerle görülür. Yavrusunun yakınına yanaşan birini görünce kuyruğunu hızla iki yana sallayarak onlara yanaşmaması gerektiğini söyler. Uyarıcı da denebilir.

 Kediler eğer böyle bir hareket yapıyorsa aslında bundan 2 anlam çıkarılabilir. Birincisi bu bir çeşit selam gibidir, arkadaş olup olamayacağını sorarlar. Başka bir kedinin bölgesinde örneğin, bu hareketi yaparak onlara girip giremeyeceklerini sorarlar. Bir diğer anlamı ise arkadaş olduklarını göstermek içindir. Eğer bir kedinin bölgesine başka bir kedi yanaşıp bu hareketi yaparsa ve o da bu hareketi yaparsa bu dostluğun simgesidir ve bölgeye girmesine izin verir. Aynı şekilde insanlarla selamlaşmak içinde bu yöntemi uygularlar. Ve aslında sizde ister istemez bu kedi selamını kullanıyorsunuz. Çünkü siz kedinize gelmesi için elini uzattığınızda onun açısından eliniz dikey görünür. Yani tıpkı dost bir kedinin kuyruğu gibi!

 Bu hareketi eminim kimi kedi sahibi arkadaşlarımız kedilerinde görmüştür. Bunu yapan bir kedi genellikle yeni bir ortama girmiştir ya da elinizde bir şey vardır. Buda onun ilgisini çekmektedir. Bu hareketi yaparak size, "Ben buradayım ve bununla ilgileniyorum!" demek istiyordur.

  Yandaki harekette kedimiz kuyruğunu bir yanına almışsa güvendiği bir yerdedir. Sahibini görmüştür ve sevildiğini hissediyor, bundan mutlu olmuştur.







 













Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

POODLE (standart, minyatür-toy)

DOGO ARGENTİNO

TRABZON ZERDAVA